Jongen (16) steekt 13-jarig meisje met aardappelschilmesje in hand als ze vriendin te hulp schiet

Het speeltuintje waar het incident plaatsvond.
DG Het speeltuintje waar het incident plaatsvond.
Een tiener van ongeveer 16 jaar oud heeft aan het eind van de middag een meisje van 13 met een aardappelschilmesje in haar hand gestoken bij een speeltuintje in het Nederlandse Doetinchem (provincie Gelderland). Ze zou een vriendinnetje van 14, dat door de jongen bij de keel werd gegrepen, hebben willen helpen. 

Het incident gebeurde bij een speeltuintje aan de Seinhorststraat, rond 16.45 uur. Via Burgernet werd een bericht verspreid met een signalement van de jongen. Die zou zich inmiddels hebben gemeld bij de politie.

Het conflict zou ontstaan zijn tussen zes jongeren. Drie van hen, twee jongens en een meisje, zaten op een bankje wat te eten toen drie meisjes voorbijkwamen. Er ontstond een woordenwisseling, waarop een jongen van ongeveer 16 jaar het meisje in haar hand stak met vermoedelijk een zakmes.

Volgens de drie meisjes van 16, 14 en 13 jaar oud, waren ze net bij de supermarkt geweest om curry te halen. Ze liepen naar eigen zeggen voorbij en werden toen uitgescholden. Vervolgens zou het 14-jarige meisje door de jongen bij de keel zijn gegrepen, waarop de andere twee dat probeerden tegen te gaan. Het 13-jarige meisje werd daarbij in haar hand gestoken.

Het meisje is met haar verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De jonge verdachte zou zichzelf na de steekpartij hebben gemeld bij de politie, nadat hij in eerste instantie was weggefietst richting het Kruisbergse bos in Doetinchem.

Eerder dit jaar uitte Mark Boumans, de burgemeester van Doetinchem, zijn zorgen over het hoge aantal steekpartijen in de regio. Ook overwoog hij een kluisjescontrole te starten op middelbare scholen. Dat zei hij naar aanleiding van een andere steekpartij in het Doetinchemse Amphionpark, waarbij ook tieners betrokken waren.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • JAN krommentak

  Het is gewoon hopeloos ! en men stond er bij en keek er naar

 • mark germanus

  Een heropvoedingskamp oprichten en minimum 5 jaar !

 • Liesbet Van bavel

  Waarom al dat geweld ik kan daar niet goed tegen dat lost niet op laat elkaar met rust en praat en met elkaar in plaats van al dat geweld Hoopelijk geneste dat meisje snels

 • Sobek Wessels

  De veiligheid gaat zienderogen achteruit in gans europa en dit al een paar decennia ! De Politiek weigert de daders te willen bestraffen want er is een hele lijst beschermende wetten gemaakt om criminelen maar niet te moeten opsluiten of te laten boeten voor hun daden ! het is ironisch dat Criminelen en gewelddadige mensen het meeste profiteren van de Mensenrechten en dat de sclachtoffers in de kou blijven staan !

 • ANN LIMBOS

  Vroeger vlogen die bandietjes het verbeteringsgesticht in, nu laten ze ze los lopen.