Jongen (16) krijgt vier jaar cel omdat hij 13-jarig meisje kust

iStock
Een rechtbank in de Turkse provincie Antalya heeft een 16-jarige jongen tot vier jaar en zes maanden celstraf veroordeeld omdat hij een 13-jarig meisje op school had gekust. De krant Hürriyet meldt dat de jongen schuldig is bevonden aan aanranding.

De jongen en het meisje hadden elkaar gekust en geknuffeld op het schoolplein. Een scholier had daarvan een filmpje gemaakt. Dat kwam in handen van de autoriteiten, waarna een rechtszaak volgde.

De scholier die het filmpje van de kussende tieners gemaakt had, was aangeklaagd voor het delen van "ongepaste beelden". Hij is vrijgesproken.
16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gino Denil

  Een kus tussen wat eigenlijk nog kinderen zijn. Op een leeftijd waarop kalverliefdes ontstaan. En daarvoor meer dan 4 haar cel. Daar zal hij natuurlijk beter uitkomen. Ze gaan vooruit in dat land, in achterlijkheid.

 • Jean West

  Dat is erg volgens volgens de rechtbank, maar dat kinderen moeten trouwen met oudere mannen is daar geen probleem.

 • Dirk De Meyer

  En dat wordt dan niet getolereerd, terwijl er in de minder stedelijke gebieden daar nog altijd minderjarige meisjes uitgehuwelijkt worden aan volwassen mannen... En dik tegen hun zin, wat in dit geval wellicht niet het geval was.... Vreemde strategieën gebruiken ze daar....

 • Mustafa Ates

  Cel straf is heel zwaar maar eigenlijk weten we Niet veel over het deze nieuws..ik denk dat ze meer gedaan heeft dan kussen ..een 13 jaar meisje is maar kindje in mijn oog..beschaam jullie

 • Bernd Vaes

  Elke cultuur is anders. Wat is daar nu mis mee? Bij ons kan men veroordeeld worden voor iets, waar dit in een andere cultuur misschien als normaal beschouwd wordt...