Jongen (15) overleeft aanslag omdat hij zich had overslapen

De 15-jarige Dawood Ibrahim zou wel eens een zeer ijverige beschermengel kunnen hebben. Was het niet door een kapotte wekker dan zou de jongen normaal op school zijn geweest toen al zijn klasgenootjes werden vermoord door enkele Pakistaanse talibanstrijders. Hij bleef als enige gespaard door zich te overslapen.

"Er is geen klas 9 in APS meer. Alle leerlingen werden gedood tijdens de aanval in Peshawar. Dawood, 15, is de enige overlevende." Een foto van de jongen in zijn schooluniform ging met deze tweet meteen de hele wereld rond.

Zijn oudere broer Sufyan zegt tegen The Express Tribune dat Dawood veel geluk heeft gehad. "Hij miste een dag school omdat we maandagavond naar een trouwfeest zijn geweest en hij zich had overslapen." Maar door zijn geluk verkeert hij nu in diepe rouw. "Hij bezocht gisteren alleen al zes begrafenissen van vrienden. Hij praat met niemand, hij zegt gewoon niks. Dawood doet judo en is een harde jongen, maar hij toont geen emotie. Geen enkele klasgenoot heeft het overleefd."  

De extremisten vielen binnen in alle klaslokalen waar ze kinderen en leerkrachten doodschoten. 141 mensen, onder wie 132 leerlingen, werden vermoord. Bij de aanval vielen ook meer dan 100 gewonden.