Jongen (12) verstopt zich in kast voor inbrekers en belt 911: "Stuur alsjeblief hulp"

YouTube/ABC News
Een 12-jarige jongen uit de Amerikaanse staat Arizona heeft deze week bange momenten beleefd tijdens een inbraak in Scottsdale. De tiener was alleen thuis toen een stel dieven maandagochtend de woning van zijn ouders binnendrong. Hij verstopte zich in een kast en belde de hulpdiensten. De opname van de noodoproep werd vrijgegeven door de autoriteiten.

De dieven belden rond 7.30 uur aan, maar de jongen besliste om niet open te doen omdat hij het tweetal niet kende, zegt een woordvoerder van de politie van Scottsdale. De inbrekers trokken daarna via de tuin naar de achterdeur, waar ze de deur probeerden te forceren. Intussen had de jongen zich al in de kast verstopt en de hulpdiensten verwittigd.

In de noodoproep die openbaar werd gemaakt, is te horen hoe het kind aan de 911-dispatcher uitlegt wat hij hoort en waar hij zich bevindt. Wanneer de inbrekers in het huis zijn, begint hij te fluisteren. Aan de vrouw aan de andere kant van de lijn vraagt hij om "alsjeblief hulp te sturen". Niet veel later openen de inbrekers de kastdeur en vinden ze de jonge inwoner. "Doe me alsjeblieft geen pijn", hoor je hem smeken. De telefoniste beseft hoe penibel de situatie is en probeert de jongen te kalmeren, maar die geraakt toch in paniek. "Wat doe ik? Wat doe ik?" is te horen.

Inbrekers Jay Johnson en Cole Austin werden ingerekend door de politie.
YouTube/ABC News Inbrekers Jay Johnson en Cole Austin werden ingerekend door de politie.

Volgens Amerikaanse media viel de politie op dat moment de woning binnen. Jay Johnson (36) werd ter plaatse gearresteerd. Zijn kompaan, de 31-jarige Cole Austin kon vluchten, maar werd een aantal tuinen verder opgepakt. Het duo werd aangeklaagd wegens meerdere misdrijven. Beide mannen waren gekend bij de politie.

De 12-jarige jongen raakte niet gewond bij het voorval. Hij liep die dag ongetwijfeld wel de schrik van zijn leven op.