Jongen (12) breekt beide benen na val uit kermisattractie in Londen

De Extreme
YouTube/Extreme De Extreme
Een 12-jarige Britse jongen is ernstig gewond geraakt tijdens een ritje in kermisattractie ‘Extreme’ in Zuid-Londen. Volgens Aileen O’Brien, de moeder van slachtoffer Theo, haperde een veiligheidsbeugel waardoor haar zoon uit het keihard ronddraaiende apparaat werd weggeslingerd en op het platform smakte. De jongen brak beide benen op meerdere plaatsen en moet minstens twee maanden revalideren.

Volgens Britse media is de attractie in het Brockwell Park in de Britse hoofdstad direct na het ongeluk gesloten. De autoriteiten zijn bezig met een onderzoek. Wat dat heeft opgeleverd, is nog onduidelijk. De rest van de kermis ging kort na het incident weer open. 

De geschrokken moeder noemt het op Twitter absurd dat de ‘Extreme’ - vier op-en-neer bewegende armen met daaraan roterende bankjes - überhaupt in Londen mocht worden neergezet. O’Brien stelt op basis van eigen speurwerk dat in 2017 een soortgelijk ongeluk met de attractie gebeurde. 

De moeder stelt dat Theo samen met een vriendje in de Extreme was gaan zitten. “Maar toen het ding begon te draaien, bleek de veiligheidsbeugel op zijn plek niet goed gesloten. Zijn vriendje, dat naast hem zat, heeft nog geprobeerd Theo vast te pakken zodat hij niet zou vallen. Maar uiteindelijk moest hij Theo loslaten omdat de Extreme te hard begon te draaien.” 

De vrouw neemt het de exploitant zeer kwalijk dat zoiets kon gebeuren. “Er was onvoldoende toezicht en het onderhoud blijkt onvoldoende. Dit monster mag voorlopig niet meer draaien.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.