Jongen (11) moet van oma kamer opruimen, maar schiet haar dood en pleegt zelfmoord

(archiefbeeld)
Getty Images/iStockphoto (archiefbeeld)
Een elfjarige jongen in de Amerikaanse staat Arizona heeft zaterdag zijn oma doodgeschoten en zich vervolgens van het leven beroofd. Dat vertelde de grootvader van de jongen aan de politie.

De 65-jarige grootouders uit Litchfield Park, op zo'n 35 kilometer ten westen van Phoenix, hadden de voogdij over hun kleinzoon. “Ze hadden hun kleinzoon gevraagd om zijn kamer op te ruimen, maar hij was koppig”, deelde politiewoordvoerder Joaquin Enriquez zondag mee. 

Het koppel nam vervolgens weer plaats voor de televisie, vertelde de opa aan de speurders. “Ondertussen benaderde de kleinzoon hen langs achter en schoot de grootmoeder door het hoofd, met een handvuurwapen dat eigendom was van de grootvader”, aldus Enriquez.

De man vertelde aan de politie dat hij achter zijn kleinzoon aanging, maar vervolgens terug naar zijn vrouw liep in de hoop haar nog te kunnen helpen. Enkele seconden later hoorde hij echter een tweede schot. Hij zag hoe zijn kleinzoon nog enkele stappen zette en vervolgens in elkaar stuikte, nadat hij zichzelf een schotwonde had toegebracht. 

“In de eerste fasen van het onderzoek zijn er geen aanwijzingen dat de kleinzoon iemand anders of zichzelf pijn had kunnen berokkenen en er was geen reden tot bezorgdheid vooraleer dit gebeurde”, aldus Enriquez. “Het onderzoek is lopende.”

Buurtbewoners omschreven de grootouders en de jongen als vriendelijk aan de lokale televisiezender KTVK. “Fijne familie. Ik kende de jongen. Hij speelde hier in de buurt en reed er rond op zijn fiets”, aldus buurman Walter Venerable. “Ik besef het nog niet helemaal. Ik bedoel: dit is een aangename buurt, het is erg rustig, zoals je kan zien. Het is bijzonder tragisch”.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Joseph Van Gool

  Goed bezig, mensen snap nu toch eens om uw kinderen terug op te voeden zoals vroeger, dan waren er ook uitschieters bij maar toch niet zoveel.

 • Jan Ooms

  Nu vraag ik aan alle verdegerers van het tweede amerikaanse amendement; Zou deze jongen zijn grootmoeder ook hebben gedood, zonder vuurwapen?

 • Emile De Smedt

  Tragisch voorval.Zal weer koren op molen zijn bij pro en contra wapens.Zal nooit beletten dat wie wapen wil er een zal vinden.Maar waarom wapen geladen laten rondslingeren.Onverantwoord.Oma dood,de kleine getekend voor t'leven.Medeleven is gepast en geen lijkenvreterij.

 • Frederik Boogaerts

  'Hij was koppig' nee hij was gestoord!!!

 • Philippe schilders

  Toch mooi die wapenwet in Amerika. Het gaat zelfs zo ver dat een 11 jarige weet waar een wapen ligt maar ook de kogels om het te laden. Als het al geladen was, is het nog erger qua veiligheid en kinderen. Maar de wereld draait verder en de wapenlobby in Amerika onaantastbaar.