Jongen (10) veroordeeld voor affaire met getrouwde vrouw in Pakistan

THINKSTOCK
In het zuiden van Pakistan heeft een stammenrechtbank een 10-jarige jongen schuldig bevonden aan het hebben van een verhouding met een getrouwde vrouw. De familie van de jongen werd veroordeeld tot het betalen van 700.000 roepie, omgerekend zo'n 6.200 euro. Dat heeft de Pakistaanse politie vadaag gezegd. De feiten deden zich voor in een afgelegen dorp in de provincie Sindh, zo'n 500 kilometer ten noorden van Karachi.

"Er is ontdekt dat een 10-jongen er een buitenechtelijke verhouding op nahield met een vrouw van een andere stam, wat voor spanningen tussen beide stammen heeft gezorgd", zo verklaarde een plaatselijke politieagent die anoniem wil blijven. "Het incident werd voor een stammenrechtbank gebracht, die de familie van de jongen heeft veroordeeld tot het betalen van 700.000 roepie aan de andere partij", luidde het.

Volgens diezelfde bron kon de familie in een eerste fase slechts 50.000 roepies neertellen, en werd overeengekomen dat de rest van het bedrag binnen de drie maanden zal worden betaald.

De lokale politiechef heeft de feiten inmiddels bevestigd, maar benadrukte dat de beslissing van de stammenrechtbank illegaal is en dat er een onderzoek loopt. Volgens de Pakistaanse wet mogen stammenrechtbanken namelijk geen recht spreken. In landelijke gebieden is de praktijk echter amper uit te roeien.