Jonge vrouwen die kussen naast Italiaanse extreemrechtse minister gaan viraal

Photobomb als protest
instagram Photobomb als protest
Twee studentes kussen als protest tegen de aanwezigheid van minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini op een anti-LGBTQ+ conferentie met als doel de ‘natuurlijke familieorde’ te bevestigen. 

Een foto van twee jonge studentes die de selfie van de Italiaanse extreemrechtse vicepremier photobomben door te kussen, werd enthousiast gedeeld op sociale media. De foto werd genomen in Caltanissetta in Sicilië, waar Salvini aanwezig was op een evenement om een partijgenoot te steunen die voor de burgemeesterssjerp strijdt. 

“Hello Friend”

Toen Salvini een selfie met supporters wilde nemen, kusten twee jonge studentes elkaar als reactie op zijn controversiële aanwezigheid op de anti-LGBTQ+ conferentie einde maart in Verona. De Italiaanse minister liet zich toen ook ontvallen dat “dit het Europa is waar we van houden”. 

De foto werd genomen door één van de meisjes, en gedeeld op haar instagram met het ironische onderschrift “Hello Friend”. Het beeld ging viraal nadat de Italiaanse activist Marco Furfaro het oppikte en op Facebook plaatste met het onderschrift “Caltanissetta protesters. Love beats hate 3-0. Trolling Salvini to the extreme. You rock Gaia and Matilde”.

Actievoerders zijn ervan overtuigd dat vrouwenrechten onder Salvini onder druk staan en dat de bestaande stereotypen worden bestendigd. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.