Jonge vrouw (19) deelt livestream van eigen zelfdoding via Periscope

Terwijl ze haar daad filmde via de app Periscope heeft een 19-jarige vrouw zich gisteren in de regio Parijs voor een trein gegooid, zo is vandaag uit gerechtelijke bron vernomen.

Justitie heeft een onderzoek geopend naar de omstandigheden van de zelfmoord in de gemeente Egly ten zuiden van Parijs. Het onderzoek spitst zich onder meer toe op het gebruik van de smartphone en de recuperatie van de video.

Volgens de eerste elementen van het speurwerk had de vrouw het tijdens de opname over een "verkrachter en "wees ze een aanvaller" aan, aldus de gerechtelijke bron die zeer voorzichtig over de ware toedracht bleef.

De gendarmerie zegt te zijn gealarmeerd door een gebruiker van Periscope die met het slachtoffer was verbonden en die had gezegd dat "ze het niet goed stelde". De gebruiker kon de zelfdoding echter niet verhinderen.

Mits een goede verbinding laat Periscope toe gratis een video live te streamen, via een Twitteraccount en zichtbaar voor iedereen. De video is nog 24 uur te zien en verdwijnt daarna.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en via www.zelfmoord1813.be.

getty