Jonge vrijwilliger bij de brandweer steekt zelf acht branden aan

Archieffoto.
Shutterstock Archieffoto.
Een vrijwilliger bij de brandweer (19) is vorige week in voorlopige hechtenis genomen voor acht brandstichtingen. De jongeman sloeg sinds midden maart toe in de regio van Dampierre-sur-Salon (in het Franse departement Haute Saône; nvdr). 

"Sinds 15 maart zijn er meerdere criminele branden geweest in landbouwhangars en industriële gebouwen op verschillende plaatsen in Haute-Saône en vooral in de omgeving van Dampierre-sur-Salon", zei procureur Emmanuel Dupic. Op 24 april startte de politie van Vesoul een onderzoek en dat leidde naar de jonge brandweer-vrijwilliger in Dampierre-sur-Salon. 

"Hij heeft bekentenissen afgelegd en toegegeven dat hij de acht branden heeft aangestoken. Hij had een speciale fascinatie voor vuur", vervolgde procureur Dupic. De jongeman heeft een vaste job in een bedrijf en is nog nooit in contact gekomen met het gerecht, voegde de procureur eraan toe. De jongeman riskeert tien jaar cel.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.