Jonge thuisverpleegster doodgeschoten nadat ruzie over Black Lives Matter ontaardt: “Ze zei dat alle levens van tel waren”

Facebook
Een jonge thuisverpleegster is in Indianapolis doodgeschoten voor de ogen van haar verloofde. Volgens haar naasten is Jessica Doty Whitaker gestorven nadat een ruzie over Black Lives Matter uit de hand gelopen is. De politie heeft beelden van een bewakingscamera verspreid, in de hoop de exacte omstandigheden van de tragedie te kunnen achterhalen.

Whitaker was op 5 juli samen met haar verloofde Jose Ramirez langs het kanaal aan het wandelen. Een bevriend koppel vergezelde hen, het was 3 uur ‘s nachts.

De poppen gingen aan het dansen toen één van hen een racistisch woord gebruikte. Een passerende groep -vier mannen en een vrouw- ving net die flard van het gesprek op, met een pittige discussie tot gevolg.

Jessica met haar zoontje Greyson.
RV Jessica met haar zoontje Greyson.

Schone schijn

Het geviseerde kwintet begon “Black Lives Matter” te scanderen, waarna Whitaker antwoordde dat “alle levens ertoe deden”. De situatie escaleerde even, er werden aan beide zijden zelfs wapens bovengehaald. Toch werd er alsnog vrede gesloten, bezegeld met enkele ‘vuistjes’.

Schone schijn, bleek echter al snel. “We dachten dat ze weg waren, maar ze stonden ons op te wachten toen we onder de brug wilden wandelen. Toen is ze neergeschoten”, aldus Ramirez.

Jose Ramirez met zijn verloofde.
RV Jose Ramirez met zijn verloofde.

“Daders moeten boeten”

“Ik had net op dat moment mijn arm rond haar schouder geslagen en voelde haar wegzakken. Ik heb nog teruggevuurd, maar het was te donker. Hopelijk heb ik niemand geraakt.” Whitaker werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar daar is ze aan haar verwondingen overleden.

De moeder van het slachtoffer reageerde verslagen. “Nu ga ik haar nooit meer kunnen knuffelen. De daders die dit op hun geweten hebben moeten boeten”, klonk het.

Jessica Doty Whitaker.
Facebook Jessica Doty Whitaker.

Zoontje van drie jaar

Whitaker, die normaal gezien volgend jaar in het huwelijksbootje zou treden, laat een zoontje van drie jaar oud achter. “We willen gerechtigheid, vooral voor Greyson”, aldus Ramirez. “Als hij ouder wordt, zal hij zich wellicht niets meer van zijn moeder kunnen herinneren.”

Vrienden van Whitaker zijn intussen een geldinzamelingsactie gestart om de begrafeniskosten te dekken en haar zoon een mooi spaarpotje te bezorgen. De teller staat intussen op ruim 62.000 dollar (55.000 euro).
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Alfons LABIE

  Blanken zijn meer en meer slachtoffer van racisme. ALM is enige juiste wat van tel is. En iedereen toelaten een wapen te dragen is vragen om problemen. Dringend afschaffen die wetgeving of krijgt de president teveel steun van de wapenlobby

 • Sharon Debeul

  Waarom een racistisch woord slingeren naar een groepje voorbijgangers? Beide groepen hadden blijkbaar wapens op zak?

 • Wilfried Verhulst

  Wat er gebeurt is keur ik zeker niet goed en alle levens zijn belangrijk , maar als ik een klein kindje heb van enkele jaren oud , ga ik om 3 uur 's nachts niet wandelen en zeker niet met vuurwapens op zak ?

 • Tom Druyts

  Zo zie je maar dat het BLM helemaal wordt misbruikt om geweld tegen blanken te kunnen rechtvaardigen. Wat zo mooi begon is volledig buiten proporties geraakt. in plaats van BLM zou het inderdaad ALM moeten zijn maar dat accepteren bepaalde groepen jammer genoeg niet!

 • Mi Janssens

  Inderdaad dit moet eens stoppen ieder leven is zo kostbaar, weer een kindje zonder moeder. Veel sterkte en liefs aan Greyson.