Jonge moeder aangehouden die bejaarde Mexicaan (92) met baksteen op hoofd sloeg: "Ga terug naar je land"

GoFundMe
Toen de 92-jarige Mexicaan Rodolfo Rodriguez vorige week een avondwandeling maakte in Willowbrook in de Amerikaanse staat Californië werd hij brutaal aangevallen door een jonge moeder die met haar kind aan het wandelen was. De politie startte een onderzoek en kon gisterenavond de vrouw arresteren: de 30-jarige Laquisha Jones uit Willowbrook.

De negentiger, een wettelijk inwoner van de VS, botste vorige week tegen een vrouw die met haar kind op het voetpad wandelde. De moeder werd naar verluidt zo kwaad dat ze een baksteen nam en op het hoofd van Rodriguez sloeg. Vier andere mannen zouden het slachtoffer meermaals geschopt hebben, waardoor hij zwaargewond raakte. Rodriguez liep twee gebroken ribben en een gebroken kaakbeen op.

Tijdens de aanval zou de vrouw - volgens de buurman van Rodriguez - verschillende keren geroepen hebben dat de man "terug naar zijn land moest keren".

Arrestatie

De familie van het slachtoffer reageert verontwaardigd op de brutale aanval. "Hoe kan je een 92-jarige man verwonden? Welk soort bedreiging gaat van hem uit? We zijn nog steeds in shock", zegt de kleinzoon van de man aan de Amerikaanse nieuwszender KTLA. 

De familie heeft een 
crowdfundingscampagne opgestart om de medische kosten van hun familielid te betalen. Het slachtoffer mocht intussen het ziekenhuis verlaten om thuis verder te herstellen.

De vrouw, Laquisha Jones (30), werd gisterenavond aangehouden. Ze wordt beschuldigd van poging tot moord. De vier mannen, die Rodriguez eveneens te lijf gingen, werden nog niet geïdentificeerd. Het incident werd voorlopig nog niet als racistische aanval of haatmisdaad behandeld.
27 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • danny van den velden

  Bedankt trump!

 • Lilianne Van Neylen

  De Amerikanen hebben het in zich om te discrimineren en veel erger dan ooit door de ophitsende taal van Trump. Dat volk gaat compleet de dam af en hebben binnenkort geen waarde noch norm over!

 • Ben De Staercke

  Ik Ben er van overtuigd dat we hier niet het ganse verhaal gehoord hebben. Hier in Californie waar het zou gebeurd zijn is dit zelfs niet in het nieuws geweest wat wil zeggen dat het onderzoek nog gaande moet zijn.

 • Gino De Neef

  Het zal jullie verbazen maar de rassenhaat, hier in de VS, tussen zwarten em Latinos wederzijds is veel groter dan tussen zwart en blank. In beide gevallen zijn het voornamelijk de zwarten die haatdragend zijn

 • Zulma Terrana

  Hele Bange en haatdragende mensen . Anders doe je zoiets niet .Als je als mens volledig verlamd bent van de schrik zie je op den duur overal spoken en sla je maar als een gek in het rond .Trump en zijn haat beleid helpen dit gedrag natuurlijk in de hand .