Jonge mama (22) valt van trap metrostation terwijl ze kinderwagen met dochtertje draagt en sterft

Malaysia Goodson (22) en haar dochtertje Rhylee (1).
Getty Images/iStockphoto/GoFundMe Malaysia Goodson (22) en haar dochtertje Rhylee (1).
De 22-jarige Malaysia Goodson is wellicht gestruikeld toen ze de kinderwagen met haar dochtertje van één jaar naar beneden probeerde te dragen op de trap van een metrostation in New York. Ze kwam ongelukkig ten val en stierf. Haar dochtertje, Rhylee, overleefde het tragische ongeluk wel.

Goodson werd maandagavond bewusteloos aangetroffen aan de voet van een trap in het 7th Avenue Station, een metrostation in New York. Naast haar lagen verschillende winkeltassen en de kinderwagen. Volgens sommige Amerikaanse media zou haar éénjarige dochtertje nog steeds vastgegespt geweest zijn in de buggy, andere rapporteren dat de moeder het kind nog steeds in haar armen had.

Andere pendelaars belde de hulpdiensten en de vrouw en haar kind werden nog allerijl naar het ziekenhuis gebracht. Voor de jonge moeder kwam alle hulp te laat: ze werd in het ziekenhuis dood verklaard. Haar dochtertje raakte niet ernstig gewond en wordt opgevangen door familie.

Doodsoorzaak

De precieze doodsoorzaak van de vrouw wordt nog onderzocht. Ook de reden van haar val is nog niet duidelijk. Volgens de eerste rapporten waren de trap, de trapleuning en de vloer van het metrostation in goede staat.

De broer van de vrouw, Dieshe Goodson, vertelde aan de pers wel dat ze naast de kinderwagen veel winkeltassen bij zich had, wat zou kunnen verklaren waarom ze struikelde. Het is echter ook nog niet uitgesloten dat de vrouw onbewust leed aan een medische aandoening waardoor ze plots onwel werd.

Kritiek

Het incident zorgt voor kritiek op de toegankelijkheid van veel metrostations in New York. Er was bijvoorbeeld geen lift aanwezig in het station waar Goodson van de trap viel. Wel waren er twee roltrappen, maar die rolden enkel naar boven.

“Dit is een hartverscheurende tragedie die nooit had mogen gebeuren. Het metrosysteem is niet toegankelijk voor iedereen, en dat is een omgeving die de MTA (Metropolitan Transportation Authority, nvdr) niet zou mogen toelaten”, schreef de burgemeester van New York Bill de Blasio op Twitter.

Er zijn al al langer klachten over de gebrekkige toegankelijkheid van de metrostations in New York City. Zo’n driekwart van alle stations in de stad hebben geen roltrappen of liften, volgens de MTA. De organisatie werd daarvoor in 2017 al aangeklaagd door een groep reizigers met een beperking.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Caroline Bex

    Schandalig hoe weinig de metrostations aangepast zijn aan mindervaliden en ouders met een kinderwagen. Niet enkel in New York, maar ook in Londen en zelfs hier is het sukkelen om met een buggy de metro binnen te kunnen gaan...

  • Geert Vaelen

    Er moeten eerst doden vallen voor er iets aan gedaan wordt. 2 roltrappen plaatsen maar allebei naar boven, waarom niet eentje andersom laten rollen? 2 tegelijk in dezelfde richting heeft geen nut.

  • Wanda Helsen

    Het is in Antwerpen met die paar stations die we hebben echt niet beter. Zie hier ook vaak moeders halsbrekende toeren uithalen wegens gebrek aan roltrappen en of lift. Als ik kan help ik, maar kan dat niet altijd en heel vaak helpt niemand ze. In station Groenplaats zit heel de dag een man van de lijn al jarenlang in een glazen hokje, waarom? Ik zou het niet weten, kunnen ze deze persoon niet inzetten om mensen te helpen?