Jonge en gewelddadige generatie staat op bij Camorra

De voortvluchtige maffiabaas Antonio Mennetta (28) tijdens zijn arrestatie in januari 2013.
EPA De voortvluchtige maffiabaas Antonio Mennetta (28) tijdens zijn arrestatie in januari 2013.
De mannen die het voor het zeggen hebben bij de Camorra, de Napolitaanse maffia, worden steeds jonger en gewelddadiger. Dat blijkt uit analyses van experts. De afgelopen maanden wordt Napels en omgeving regelmatig opgeschrikt door bloedige vetes, met heel wat doden tot gevolg.

De machtsgreep van de als bijzonder gewelddadige en onberekenbaar geldende jonge garde is volgens velen een gevolg van de opsluiting van de meeste oudere bazen bij de Camorra. De zogenaamde "Baby-gangs" strijden nu om macht en invloed.

In een jaarlijks overzicht van de Italiaanse anti-maffiacel luidt het dat de Camorra niet de macht heeft van de Siciliaanse Cosa Nostra of de Calabrische 'Ndrangheta maar dat er toch gevaar uitgaat van de jongelingen.

In juli werd Camorra-baas Luigi Cimmino in Napels gearresteerd. Door het verdwijnen van de oude garde strijden de jonge maffialeden om de macht.
EPA In juli werd Camorra-baas Luigi Cimmino in Napels gearresteerd. Door het verdwijnen van de oude garde strijden de jonge maffialeden om de macht.