Jonge Belgische overleden na ongeluk met sandboard in Peru

Beeld ter illustratie
iStock Beeld ter illustratie
Een jonge Belgische vrouw die eerder zwaargewond raakte bij een ongeval met een sandboard in Peru, is donderdag bezweken aan haar verwondingen. Dat meldt de lokale krant El Popular.

Het ongeval gebeurde in in Huacachina, een woestijndorpje in Peru. De jonge Belgische boardde aan hoge snelheid van een steile duin en kon niet op tijd afremmen, waarna ze tegen de muur van een hotel belandde. Ze liep verschillende breuken op.

Donderdagmiddag bezweek ze aan ademhalingsstoornissen in het ziekenhuis van San Pablo, waarnaar ze was overgebracht na een verblijf in het lokale ziekenhuis van Ica.

De vader van de vrouw vertelde aan de krant dat zijn dochter en drie vrienden de sport hadden beoefend met het bedrijf Desert Night, dat zich niet aan de minimale veiligheidsvoorwaarden hield.

Huacachina is een klein dorpje rond een oase in de Peruaanse woestijn. Het plaatsje lokt veel avontuurlijke toeristen, die er komen sandboarden.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Victor Munster

    Ze wist dat het gevaarlijk was. Heb begrip voor de ouders die verdrietig en woedend zijn, maar 't doet mij een beetje denken aan Paul Marchal die een hypnotiseur wilde verantwoordelijk maken voor wat zijn dochter overkomen was.