Jong koppel dood aangetroffen langs afgelegen snelweg tijdens reis in Canada

Lucas Robertson Fowler en Chynna Noelle Deese werden maandag dood aangetroffen langs de kant van een snelweg in Brits-Columbia.
RV Lucas Robertson Fowler en Chynna Noelle Deese werden maandag dood aangetroffen langs de kant van een snelweg in Brits-Columbia.
De Canadese politie is een onderzoek gestart naar het verdachte overlijden van een Amerikaanse vrouw en haar Australische vriend, die eerder deze week dood werden aangetroffen langs een afgelegen snelweg in de provincie Brits-Columbia. Dat melden Amerikaanse media. 

De 24-jarige Chynna Noelle Deese en haar 23-jarige vriend Lucas Robertson Fowler ontmoetten elkaar ongeveer twee jaar geleden in een hostel in Kroatië. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk. De twee genoten vorige week van de natuur tijdens een roadtrip door Brits-Columbia, in het westen van Canada, maar het noodlot sloeg toe toen ze autopech kregen. 

Het koppel werd maandagochtend dood aangetroffen langs een afgelegen snelweg bij Liard Hot Springs, zo bericht de Royal Candian Mounted Police. Hun busje, een blauwe Chevrolet uit 1986, stond iets verderop geparkeerd. De politie kan momenteel niet veel kwijt over de zaak, maar volgens lokale media wijst alles erop dat het jonge koppel werd vermoord. Een wetsdokter stelde immers vast dat ze allebei door een kogel om het leven werden gebracht. 

Verminkt

Dwayne, de vader van Chynna, meent dat zijn dochter en Lucas op een gewelddadige manier om het leven werden gebracht. Het kostte de politie immers drie dagen om de lichamen van Chynna en Lucas te identificeren, zei hij aan de krant ‘The Charlotte Observer’. 

(Lees hieronder verder.)

Chynna Deese en Lucas Fowler
NSW Police Force Chynna Deese en Lucas Fowler

Pas toen de paspoorten van de twintigers werden teruggevonden, kon het onderzoeksteam het koppel identificeren. Daarnaast zou het niet mogelijk zijn om een (half)open kist te plaatsen tijdens de begrafenis wegens “mogelijk te choquerend”.

“Ze hadden hun route perfect uitgestippeld. Ze hadden plannen voor de toekomst en waren gemaakt om samen te zijn. Dit nieuws maakt ons kapot”, klinkt het.

Seriemoordenaar?

Volgens diverse media is er een link tussen de dood van de twintigers en een seriemoordenaar die actief is in de buurt waar de twee werden aangetroffen. Het gaat om een man die de Alaska Highway afrijdt op zoek naar slachtoffers. In tegenstelling tot wat de pers bericht, denkt de vader van Chynna niet dat zijn dochter en Lucas werden vermoord door een seriemoordenaar

(Lees hieronder verder.)

Chynna Deese
RV Chynna Deese

“Ik denk eerder aan iemand met een crimineel verleden of onder invloed van drugs. Wat me het meeste zorgen baart, is dat de man nog steeds vrij rondloopt en duidelijk een voorsprong heeft op de politie. Dit kan opnieuw gebeuren. Er moet een soort waarschuwingssysteem komen voor andere toeristen.”

De Canadese politie krijgt nu hulp van de Australische autoriteiten en de FBI om de zaak te onderzoeken. De vader van de jongeman is agent bij de New South Wales Police Force, maar “zal niet betrokken zijn bij het onderzoek”, zo meldt de Canadese politie nog. 
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • frank versammen

  alleen of als koppel rondtrekken in de wereld is steeds een verhoogd risico en zeker en vast in afgelegen gebieden

 • Benny de Groot

  'Ik denk niet aan een seriemoordenaar' .. 'De persoon heeft een voorsprong op de politie dus dit kan nog opnieuw gebeuren' .. Seriemoordenaar in de maak dan?

 • Michel Philippe

  Ik stel vast dat er altijd schurken bestaan hebben en het duurt voort. Spijtig. Mijn innige deelneming in het verdriet van de familie.

 • Marcel Peeters

  Tegenwoordig ben je precies nergens meer veilig als toerist. Wat een trieste wereld.

 • zina riffia

  Heel veel sterkte aan beide families. En rust zacht, hopelijk zijn jullie nu samen in de hemel. Rip