Exclusief voor abonnees

Joke (43) zag chemo als gif, maar het alternatief van natuurgenezer Klaus Ross kostte haar het leven

Rechtbanktekening van Klaus Ross.
ANP/ANP Graphics Rechtbanktekening van Klaus Ross.
Voor het eerst stonden nabestaanden vandaag tegenover Klaus Ross, de Duitse natuurgenezer die mogelijk verantwoordelijk is voor de dood van hun geliefden. Een van hen was Nederlander André, die samen met zijn partner Joke vol overtuiging voor het Duitse avontuur ging. “Joke zag chemo als gif.”

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hans Nathalie Vandevoordt-Verluyten

  Deze patiënt heeft een weloverwogen keuze gemaakt ivm haar behandeling, gegokt en verloren. Dat is haar volste recht om die keuze te maken, je bent nog altijd baas over je eigen lijf. Er zijn ook mensen die volledig voor chemo kiezen en toch sterven, zullen we dan ook allemaal de dokters aanklagen?

 • Tom Bombadil

  Chemo heeft mensen al geholpen, net zoals andere kwakzalver middelen. Zonder vaccinaties zouden er ook niet zoveel kankers zijn, maar hoeveel onderzoeken moeten er nog in de doofpot verdwijnen.

 • Igor Vermoortel

  zoveel mensen hier die duidelijke intensieve wetenschappelijke studies gedaan hebben over chemo. doet deugt om te zien dat iedereen objectief onderzoek aan het doen is!

 • Elle Devee

  Zucht. Mensen geloven liever kwakzalvers dan echte wetenschappers. En onze huidige instant media cultuur zal het enkel maar erger maken. Iedereen kan zomaar nonsens posten en het wordt als zoete koek geslikt en massaal gedeeld.

 • Erik Van looveren

  Chemo is inderdaad vergif, en geneest niks. Maar die dokters worden natuurlijk niet aangevallen, die mogen alle dagen mensen naar het kerkhof helpen, tegen een veel te hoge betaling. Het blijft helaas dierenrijk, en mensdom.