Johnson wil brexitdeal nog voor de kerst door het parlement jagen

De Britse premier Boris Johnson op verkiezingscampagne.
REUTERS De Britse premier Boris Johnson op verkiezingscampagne.
De Britse premier Boris Johnson wil bij een verkiezingswinst van zijn Conservatieve Partij nog voor de kerst zijn brexitdeal door het parlement krijgen. Dat staat in een voorpublicatie van het verkiezingsprogramma van de Conservatieven dat vandaag officieel verschijnt.

Groot-Brittannië gaat op 12 december naar de stembus om een nieuw Lagerhuis te kiezen. Mochten de Conservatieven een absolute meerderheid behalen in het Lagerhuis, dan wil Johnson haast maken met de brexit. Hij wil dat het Verenigd Koninkrijk eind januari al de Europese Unie verlaat. Volgens de huidige premier staan alle kandidaten van zijn partij achter zijn brexitdeal.

In het document komt verder naar voren dat een nieuwe Conservatieve regering de inkomstenbelasting niet wil verhogen en de portemonnee trekt voor de Britse infrastructuur en zorg. Wat die plannen betekenen voor de staatskas, wordt niet besproken.

In de peilingen staat de Conservatieve Partij van Johnson nog zo'n 10 procentpunt voor op Labour.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bernd Vaes

  De kans dat hij een meerderheid bekomt, is vrij groot. Is het op 12 december zover, dan kan inderdaad tegen het einde van dit jaar de Brexit goedgekeurd worden en verlaat het UK de EU in januari. Zou mooi zijn.

 • jos robben

  zou een prachtig kerstgeschenk zijn

 • raf janssens

  Hij denkt al dat hij een meerderheid heeft en er moeten nog verkiezingen gehouden worden.

 • willem merken

  En hoeveel keer gaat hij nog uitstel vragen?

 • leen hanssens

  Succes man.