Johnson wil 34 kilometer lange brug bouwen tussen Schotland en Noord-Ierland

Photo News
De Britse premier Boris Johnson maakt serieuze plannen om een brug van 20 miljard pond (23,6 miljard euro) te bouwen tussen Schotland en Noord-Ierland. De Britse overheid bevestigde vandaag dat er gewerkt wordt aan de bouwplannen.

De brug, die waarschijnlijk zo'n 34 kilometer lang wordt en tussen Portpatrick in Schotland en Larne in Noord-Ierland moet komen, maakt deel uit van Johnson's plan om de Britse infrastructuur nieuw leven in te blazen.
De brug gaat naar verwachting op de Öresund-brug lijken, de brug tussen Zweden en Denemarken. Die brug heeft ook twee treinsporen. Er gaan meer dan 60.000 reizigers per dag overheen.

“Geldverspilling”

Critici vinden het plan geldverspilling en zijn bang dat het mislukt, net zoals het voorstel voor de Garden Bridge in 2014 mislukte. Johnson, toen burgemeester van Londen, hield toezicht op dat voorstel voor een voetgangersbrug met bomen en planten over de rivier de Theems. Het project kostte enorm veel geld maar de brug is er nooit gekomen.

 Bij het Brexit-referendum in 2016 stemden zowel de Schotten als de Noord-Ieren tegen een uitstap uit de Europese Unie.  De Schotse premier Nicola Sturgeon deed op brexitdag een nieuwe oproep tot een nieuw onafhankelijkheidsreferendum voor Schotland.
36 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ferdinand Nuyts

  De ene fantast bouwt een muur de andere bouwt een brug er over.

 • Christine Laevers

  Het zal een nieuwe stimulans zijn voor de handel. Engeland zelf zal er een graantje van meepikken. Niet meteen maar wel op lange termijn. Het zal wel een tsunami-bestendige brug moeten zijn ...

 • Peter Hegge

  Beter 23,6 miljard uitgeven aan een brug , zeker met zulk een verbinding als ze moeten afdragen aan de EU en dan niet weten waar het blijft.

 • peter destoop

  de ene een muur, de andere een brug ....Ik denk dat hun kapsel alle logisch denken verhinderd.

 • danny janssens

  Laat die Britten vallen en omarm de Ieren en Schotten. Nog steeds denkt de Britse aristocratie dat ze de top van de wereld zijn. Hun koninkrijk is uiteen aan het vallen. De megalomaan Boris heeft het enkel nog niet door.......zielig eigenlijk.