Johnson: “Handelsdeal met EU is in 2020 zeer waarschijnlijk

De Britse premier Boris Johnson.
AFP De Britse premier Boris Johnson.
Het is zeer waarschijnlijk dat Groot-Brittannië voor het einde van dit jaar een handelsdeal zal sluiten met de Europese Unie. Dat zei premier Boris Johnson in een interview met de BBC.

Johnson verklaarde dat het "episch waarschijnlijk" is dat voor het einde van het jaar een omvangrijke handelsdeal wordt bereikt, al worden wel voorbereidingen getroffen voor als het eventueel niet lukt. Een van de twistpunten heeft te maken met visserij. Volgens de premier gaat het om het bouwen van een "geweldige nieuwe relatie" met de EU en heeft hij zeer veel vertrouwen in succes.

Groot-Brittannië treedt naar verwachting op 31 januari uit de EU, maar blijft wel tot het einde van het jaar gebonden aan Europese wetten en regelgeving. Johnson heeft al aangegeven dat hij die transitieperiode niet wil verlengen tot in 2021.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jack Hoeben

    Praat maar eerst met uw vriendjes in de VS!

  • Geert Vande Walle

    Is lid worden van de EU niet de beste oplossing ?

  • Albert Georges

    Dat is tenminste een politieker ! Niet zoals die broekventjes van bij ons !