Johnson gelooft in steun van parlementsleden: “Dit is een fantastisch akkoord”

Boris Johnson.
Photo News Boris Johnson.
Boris Johnson heeft er vertrouwen in dat de Britse parlementsleden het brexitakkoord zullen goedkeuren. “Want als ze de tekst bestuderen, zullen ze zien dat het een fantastisch akkoord is.” Dat was -kort samengevat- de boodschap van de Britse premier tijdens een persconferentie op de Europese top.

"Dit is een goed akkoord voor het Verenigd Koninkrijk én voor de Europese Unie", zei Johnson. Heel het Verenigd Koninkrijk -Noord-Ierland inbegrepen- kan nu op een geordende manier de EU verlaten en wereldwijd vrijhandelsakkoorden sluiten. "En na 3,5 jaar zullen we ook kunnen beginnen bouwen aan de relaties met onze Europese partners.”

“Heel de brexitsaga was voor het Verenigd Koninrijk een lang en pijnlijk verhaal dat het land verdeelde”, aldus Johnson. "Dit is de kans voor ons als democraten om de brexit te realiseren en te focussen op de prioriteiten van het volk.”

Uitstel niet meer aan de orde
Op de vraag hoe hij denkt een meerderheid te vinden voor het akkoord antwoordde Johnson ontwijkend. "We bieden de parlementsleden hier een goede kans om zich achter de democratische wil van het volk te scharen." Voor enig nieuw uitstel ziet hij geen reden. "Dat zou niet in het voordeel van het Verenigd Koninkrijk zijn, en ook niet in dat van Europa. Want de mensen willen eindelijk vooruit.”

Om het akkoord goedgekeurd te krijgen, lijkt Johnson minstens enkele leden van de Labour-oppositie te moeten overtuigen. Zijn boodschap dat dankzij het akkoord "de hoogste standaarden op het vlak van sociale bescherming en leefmilieu behouden zullen blijven” leek dan ook rechtstreeks voor hen bedoeld.




8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Willy Van Craen

  Deze jongen gaat naar zijn volgende nederlaag of nul op 7 stemmingen. Voor mij een nieuw referendum met duidelijke uitleg voor en nadelen. Meerderheid vanaf 65 %.

 • vangeel guido

  Ik ging eens naar Ford Lommel 15 jaar na Genk voor werk maar ik kreeg een nee omdat ik in Genk mijn C4 had gekregen ,dus geen tweede kans.Engeland krijgt het wel.

 • Laurent Van der elst

  Het verschil? Meer smokkelaars. Meer criminaliteit maar ook meer opportuniteiten!

 • Jan peeters

  Een echte NVA-er van alles beloven en het tegengestelde doen......en daar trappen ze dan nog in ook.....

 • jos schepers

  Helaas is de kans dat hij er ergens mee geraakt quasi nul.