Johnson: “Deal of geen deal, brexit komt er eind oktober”

Boris Johnson maakt grote kans om de volgende premier van het Verenigd Koninkrijk te worden.
EPA Boris Johnson maakt grote kans om de volgende premier van het Verenigd Koninkrijk te worden.
Boris Johnson belooft dat het Verenigd Koninkrijk sowieso op 31 oktober de EU verlaat, ongeacht of er een brexitdeal is. "Mijn belofte is dat we op 31 oktober de EU uitgaan," zei Johnson in een interview met BBC News. Johnson maakt grote kans premier van Groot-Brittannië te worden.

Johnson denkt dat er voldoende steun is in het parlement voor een brexit zonder deal. "Ik denk dat het parlement nu begrijpt dat de Britten uit de EU willen", zegt hij.

De oud-burgemeester van Londen zei in het interview met de televisiezender dat zijn strategie richting de EU erop gericht is te dreigen met een no-deal om betere voorwaarden af te dwingen. Hij gaf wel toe de hulp van EU nodig te hebben om een harde grens met Ierland te vermijden. “Ik denk dat de politiek sinds 29 maart alweer veel veranderd is", zegt Johnson. “Ik denk er aan beide kanten van het Kanaal een heel ander idee is van wat er nodig is.”

Johnson zegt in het interview tot slot dat een no-deal minder erg is dan het lijkt. “We moeten de negativiteit hierover laten varen en vol vertrouwen inzetten op een no-deal.”
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Edmond Dillien

  Hij denkt veel en houd voor de rest zijn rug stijf zoals een Brits politicus steeds doet als hij gewaar word dat wat hij aan't doen is niet persé de wens van de meerderheid van zijn bevolking is, en dat in nu denkelijk zo nu ze weten dat hij en Farage een hoop leugens gebruikt hebben om zo ver te geraken, leugenaars als die 2 zouden nooit meer een openbaar ambt mogen bekleden, maar wie gaat die beslissing nemen, de politici zelf?

 • Bruno Suykens

  Die man zou niet misstaan in onze Federale regering. Eigenwijs, arrogant, volksvreemd en kost handenvol geld. Zo hebben wij er echter op overschot.

 • Frans Peeters

  Wat gaat de EU nu proberen dwars te liggen voor hun postjes

 • Jef Heffens

  Benieuwd wat hij gaat doen als Schotland zich afsplitst? Gaat hij dan het leger inzetten en Schotland platbombarderen? En wat met Gibraltar, Wales, Noord-Ierland als die volgens? Die man is een circusclown die het tot politicus heeft geschopt. Dat is iets dat in alle beroepen kan gebeuren, maar hier heeft dat wel grote gevolgen.

 • Jan Boden

  In dat geval zullen de Britse bedrijven ook de oversteek maken naar het Europese vasteland, met een pak werklozen in het VK tot gevolg. Johnson is een paljas.