Joe Biden troost dochter van doodzieke John McCain en ontroert heel de VS in emotioneel tv-fragment

Joe Biden en Meghan McCain tijdens een emotioneel moment
The View Joe Biden en Meghan McCain tijdens een emotioneel moment
In de Verenigde Staten mag er dan al grote politieke verdeeldheid heersen, het heeft ex-vicepresident Joe Biden (75) er niet van weerhouden om de dochter van zijn politieke tegenstander te troosten. Het fragment uit het tv-programma 'The View' zal niemand onberoerd laten.

Over heel wat politieke thema's houden ze er verschillende meningen op na, maar dat heeft Democraat Joe Biden en Republikein John McCain nooit belet om immens veel respect voor elkaar op te brengen en zelfs een innige vriendschap te ontwikkelen.

De inmiddels overleden zoon van Biden, Beau, leed aan hetzelfde type agressieve hersenkanker als waar John McCain nu tegen vecht. Biden heeft bovendien een emotioneel boek geschreven over de strijd van zijn zoon tegen de ziekte. Niemand is dan ook beter geplaatst om Meghan McCain (33) te troosten dan de ex-vicepresident.

Op het moment dat zij het - als copresentatrice van de ochtendshow -  te moeilijk krijgt en de tranen over haar wangen rollen, aarzelt Joe Biden geen moment om haar te steunen.

De politicus van de Democratische partij komt meteen naast haar zitten en houdt haar hand vast en zegt: "Als er iemand was die Beau moed gaf, dan was het wel jouw vader John."

"Mijn zoon heeft bovendien steeds benadrukt dat je altijd moet blijven hopen. Er komen steeds nieuwe therapieën. We gaan de strijd tegen deze ziekte winnen. En als er hier iemand doorheen kan komen, dan is het jouw vader." 

De 81-jarige Republikeinse senator werd afgelopen zomer gediagnosticeerd met een hersentumor en is gisteren opnieuw in het ziekenhuis opgenomen wegens de bijwerkingen van de kankerbehandeling. Zijn kantoor heeft laten weten dat hij zo snel mogelijk weer aan het werk gaat. 

Na afloop van de uitzending drukten zowel Meghan als haar vader John grote dankbaarheid uit op Twitter ten overstaan van de familie Biden voor de niet aflatende steun.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Bonacasa

  Daan Roos, ik denk dat je Bush bedoelt? Obama-Biden was het duo dat de Amerikaanse economie uit het slop heeft geholpen. Je kan daar heel wat feiten over vinden, moest feit geen vies woord zijn voor jou.

 • Daan Roos

  Ik hoop het Roger Deprez, geen enkele president heeft tijdens zijn ambt in 9 landen dood en verderf gezaaid en de VS bankroet achter gelaten.

 • Frederic Sempels

  In alles zelf tot de slechtste mens (noet dat deze man zo is) schuilt er toch nog liefde en das heel mooi

 • Gerry Cle

  McCain is een politicus die altijd spreekt over inhoud en nooit iemand persoonlijk aanvalt. Hij verdient dan ook het respect van vriend en vijand. Veel Amerikanen zullen rouwen als hij komt te sterven.

 • luc vanderlinden

  Was Biden opgekomen tegen Trump ipv Clinton, wat trouwens manipulatie was van de wil van het volk, was hij nu waarschijnlijk president van Amerika geweest en niet Trump. Democraten moeten vooral onderzoeken wat er in hun partij is kunnen gebeuren !