Joe Biden schrapt alle verkiezingsmeetings: “Ik volg het advies van de dokter”

Joe Biden.
REUTERS Joe Biden.
Joe Biden (77) zal omwille van de coronapandemie geen verkiezingsmeetings meer houden. Dat kondigde de Democratische presidentskandidaat aan.

"Het gaat om de vreemdste campagne in de moderne geschiedenis", zei de vroegere adjunct van Barack Obama op een onverwachte persconferentie in Wilmington, in zijn staat Delaware. "Ik zal de raadgevingen van de dokter volgen, niet alleen voor mij maar voor het land. En dat wil zeggen dat ik geen meetings zal organiseren.”

De Republikeinse president Donald Trump (74) is zwaar onder vuur komen te liggen omdat hij op 20 juni in Tulsa in de staat Oklahoma een verkiezingsmeeting hield waar duizenden mensen op afgekomen zijn. De staat kent net een opstoot van besmettingen.

Cruciale rol voor Fauci
Biden zag dan ook zijn kans schoon om Trump op dat thema aan te vallen. “Mijnheer de president, dit draait niet om jou”, klonk het. “Dit gaat om de gezondheid en het welzijn van alle Amerikanen. Het volk heeft niet al die opofferingen gedaan om dan te moeten vaststellen dat de president de wetenschap negeert. Van een verantwoordelijke daad -zoals een mondmasker dragen- mag geen politiek statement gemaakt worden.” 

Biden sprak ook van “historisch mismanagement”. “Als de president eerder in actie geschoten zou zijn, zou dat veel zieken gescheeld hebben en zouden de economische gevolgen kleiner geweest zijn.”

Als Biden het haalt, belooft hij viroloog Anthony Fauci een cruciale rol te geven. “Hij zal een ongecensureerd platform krijgen om de bevolking toe te spreken. Goed nieuws of slecht nieuws, dat doet er niet toe.”

Anthony Fauci.
EPA Anthony Fauci.

Volgens nieuwszender CNN heeft het campagneteam van Trump intussen beslist een verkiezingsbijeenkomst in de staat Alabama te schrappen. Die was normaal gezien volgend weekend voorzien.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Bernd Vaes

    Biden heeft geen meetings nodig, tenminste zolang Trump de ene stommiteit na de andere doet, wat in de laatste weken wel erg veel voorkomt. Biden wint zonder enige inspanning te moeten doen!