Joe Biden: “Racisme in de VS is blank probleem”

AP
Racisme in de VS is institutioneel, zegt voormalig Amerikaans vicepresident Joe Biden, die in de running is om in 2020 de Democratische kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen te zijn. Bovendien is dat racisme “een blank probleem”, stelt hij.

Om het racisme in de VS aan te pakken, moet in de eerste plaats president Trump verslagen worden, zei Biden vandaag aan enkele journalisten. De vaak racistische uitspraken van Trump “kunnen de meest vreselijke menselijke instincten aanspreken”, ging hij verder. Net zoals ze een invloed kunnen hebben op de economie of een land in oorlog leiden. De racistische aanhangers van Trump, die zich door de woorden van de huidige president gesterkt voelen, moeten ten schande gemaakt worden, aldus Biden.

Joe Biden is momenteel de populairste kandidaat in de Democratische voorverkiezingen. Dat is grotendeels te danken aan de overweldigende steun die hij geniet bij zwarte kiezers.

Hoewel hij “bij voorkeur” een vrouw of iemand met een andere huidskleur als running mate zou kiezen, is Biden naar eigen zeggen vooral op zoek naar iemand die “sympathie heeft voor waar hij voor staat en wat hij wil gedaan krijgen”. 
President Barack Obama gaf hem destijds “presidentiële autoriteit”. “Hij twijfelde nooit aan me”, aldus de Democraat. Biden hoopt eenzelfde relatie te hebben met zijn kandidaat-vicepresident.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jurgen Latet

  O ja ben je daar zo zeker van in ander leef gemeenschappen bestaat dit ook niet flauw doen heren ons geen schuld gevoel aan praten hé nee niet zo wand dat is niet waar.

 • Wim Van Den Bergh

  Telkens opnieuw de racisme kaart bovenhalen werkt contraproductief.... zijn die democraten nu echt niet slimmer???

 • Filip Desmedt

  Iemand ten schande zetten , valt dat niet onder racisme ? Denk je dar kleurlingen niet racistisch zijn ??? Man , en jij gaat voor president ??? Nee , geef mij dan maar liever Trump ... Dan een tweezak als Biden , die het geleerd heeft van Obama ....

 • Jos devos

  das raar, het is net Obama of het beleid van 8 jaar democraten dat een voedingsbodem voor Trump heeft gecreëerd. Die democraten maken telkens weer dezelfde fouten.

 • wim CLAES

  de bevolking in de usa is ongeveer 62 % blank, 18% latino, 6% aziaat en 14 % afrikaan.62% van uw kiespubliek schofferen is dan ook een zeer goed idee, trump zal hem er nog voor bedanken. dit houdt je toch echt niet voor mogelijk. de verenigde staten zijn het meest verdeelde multicultureel land ter wereld, neem dan een voorbeeld aan brazilie waar alle kleuren wél samenleven.