Joe Biden niet naar Democratische conventie in Milwaukee voor nominatie door coronavirus

Presidentskandidaat Joe Biden met mondmasker.
REUTERS Presidentskandidaat Joe Biden met mondmasker.
Presidentskandidaat Joe Biden zal deze maand niet naar Milwaukee reizen om de Democratische nominatie op de partijconventie te accepteren, vanwege bezorgdheid over het coronavirus. De voormalige vicepresident van Barack Obama zal zijn aanvaardingsrede houden in de staat Delaware waar hij woont, zo deelde zijn partij mee. Details worden later vrijgegeven. 

Uit vrees voor gezondheidsrisico’s hebben de Democraten hun Conventie reeds van juli naar augustus verlegd. Voorts zal de bijeenkomst van 17 tot 20 augustus verregaand digitaal verlopen.

Normaal nemen aan de Conventie duizenden mensen deel, onder wie bij de voorverkiezingen verkozen gedelegeerden en journalisten.

Ook de Republikeinse partij van president Donald Trump heeft haar planning voor haar Conventie eind deze maand vanwege de coronapandemie aangepast. De Grand Old Party is al twee keer van locatie gewisseld en president Donald Trump zei dat hij “waarschijnlijk” zijn aanvaardingsspeech vanuit het Witte Huis zal houden.

Sinds senator Bernie Sanders in april de handdoek in de ring gooide, geldt Biden als dé Democratische kandidaat. Naar eigen zeggen beschikte hij begin juni ook al over voldoende afgevaardigden uit de staten om een meerderheid op de Conventie achter zich te krijgen. Met wie Biden (77) als running-mate tegen Trump in het strijdperk zou treden is nog onduidelijk.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christine Laevers

  Als Biden een competent team medewerkers heeft die blijft, dan zie ik geen enkel probleem. De running-mate blijft op zich wachten en daar zal een goede reden voor zijn. Die persoon zal 'president' worden tijdens het eerste mandaat van Biden. Liever dat dan een 'duivenkot' Witte Huis. De VS hebben stabiliteit en eenheid nodig.

 • Lucien Switten

  Ze willen natuurlijk zo lang mogelijk vermijden dat de dementie van hun kandidaat te zichtbaar wordt. Er is hier terechte kritiek op Wouter Beke als zwalpende kapitein op een stuurloos schip. Stel je voor wat er zou gebeuren met "sleepy joe biden" aan het roer ...

 • Jacques-Philippe Leclerc

  De arts die een veelgebruikte test (The Montreal Cognitive Assessment) heeft ontwikkeld die screent op vroege tekenen van dementie en de ziekte van Alzheimer, zegt dat cognitie 'een relevante vraag' is tijdens presidentsverkiezingen met vermoedelijke kandidaten ouder dan 70 jaar. Trump nam deze test zonder enig probleem, Joe Biden weigert deze dementie test te nemen..

 • Karel Tichmann

  Guy Bekaert, maak je maar geen enkele zorg. Biden zal het nooit halen, op 3 november 2020.

 • Guy Bekaert

  Is een schande dat Amerika mensen van deze leeftijd moet opvoeren als kandidaat president , en daar bedoel ik geen discriminatie naar ouderen mee .