Joe Biden aan de leiding in het veld van de presidentskandidaten bij de Democraten

Joe Biden
Photo News Joe Biden
De vroegere Amerikaanse vicepresident Joe Biden heeft in het veld van de presidentskandidaten bij de Democraten volgens een nieuwe peiling duidelijk het voortouw genomen. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerde bevraging van de zender CNN onder Democratische kiezers. 

Bij de pirmaries voor de Democratische kandidatuur zou momenteel 39 procent voor de voormalige plaatsvervanger van Barack Obama stemmen. Senator Bernie Sanders komt met 15 procent op de tweede plaats gevolgd door senatrice Elizabeth Warren en burgemeester Pete Buttigieg van South Bend, Indiana.

Biden had pas vorige week zijn langverwachte kandidatuur bekendgemaakt. Dit leidde tot een onmiddellijke reactie van president Donald Trump, die de 76-jarige politicus als zijn waarschijnlijke tegenstander in de presidentiële campagne lijkt te beschouwen. Amerikaanse opiniepeilers zien Biden momenteel voor de Republikein Trump.

De zin van opiniepeilingen lang voor het begin van de voorverkiezingen begin februari 2020 is evenwel zeer beperkt. Zo leidde ongeveer vier jaar geleden op hetzelfde moment bij de Republikeinen Jeb Bush voor Marco Rubio. De latere verkiezingswinnaar Donald Trump verscheen pas in juli in de peilingen en kwam pas eind juli 2015 aan de leiding.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Karel Tichmann

  Als je kijkt naar de campagne van Joe Biden, dan zie je geen verschil met Hillary Clinton's campagne. Het is een recept om (weer) zwaar te verliezen.

 • paola nerozzi

  Voor mij is Biden beter als trump wordt tijd dat hij terug in zijn trump touwer wordt gestopt waar hij thuis hoort de slechte president ooit een opgeblazen blaaskaak is het

 • nicky devriese

  Geen Super PACs voor Bernie. Wel meer dan 1 miljoen mensen die al doneerden. Bernie Sanders is de allergrootste politicus op de aardbol. De man is een visionair. Corrupte DNC vindt Sanders geen echte democraat. Wie denkt dat Bernie verloor van Hillary op een eerlijke manier begrijpt er NIKS van. Elk zijn mening uiteraard.

 • aaron aerts

  Geen enkele van die 4 heeft een kans tegen de Donald. Biden heeft geen charisma, Butigieg is een goeie jongen maar ge zoutem zo 5 frank geven, Sanders is een extremist met ideeen waar de centrumkiezer van wegloopt en Warren is een cloon van Hillary Clinton met een kast vol lijken. Als de Democraten een deftige kandidaat vinden wordt het nochtans een makkelijke overwinning.