Jihadisten doden 53 soldaten en een burger bij aanval in Mali

Archiefbeeld.
AFP Archiefbeeld.
Bij een aanslag op een militaire basis in Indelimane in Mali aan de grens met Niger zijn 53 Malinese soldaten en één burger omgekomen. Dat blijkt uit een balans van het leger.

“De situatie is onder controle en de evaluaties worden gemaakt”, klinkt het bij leger dat in een eerder bericht gewag maakte van 35 doden. De precieze omstandigheden van de aanval zijn nog onduidelijk.

De aanval is de volgende klap voor het regeringsleger dat vooral in Noord-Mali in een heftige strijd verwikkeld is met jihadisten gelieerd aan al-Qaida en IS. Eind september kwamen 38 Malinese militairen om het leven bij aanvallen op twee legerbases in het midden van het land. Ook daar heeft het leger het lastig, ondanks de aanwezigheid van internationale troepen. 

De islamitische milities hebben zich de afgelopen jaren vanuit Mali verspreid over buurlanden als Niger en Burkina Faso.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.