Jihadist die aanval plande op Belgische rechter opgepakt

iStock
De gerechtelijke politie van Rijsel heeft vandaag een man aangehouden in de Noord-Franse stad Tourcoing. Hij maakte het voorwerp uit van een aangifte over een geradicaliseerde islambekeerling die een Belgische rechter met wie hij problemen had wilde aanvallen. 

De gerechtelijke politie viel vanochtend binnen in zijn woning, samen met de antiterreureenheid. Daar werd een grote hoeveelheid poeder gevonden, samen met schietpatronen en andere dingen waarmee mogelijk een explosief gemaakt kan worden.

Het gaat om een man geboren in 1984 die al bekend was bij de politie. Hij werd aangehouden, en het onderzoek werd toevertrouwd aan het parket van Rijsel.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc Baert

    Er is maar één oplossing de rechters hoeven niet meer herkent te worden tijdens rechtspraak De wet moet dringend aangepast worden zodat magistraten niet meer bedreigd kunnen worden anders loopt dit slecht af.

  • Paul Philippaerts

    In Nederland is de misdaadgemeenschap aan de advocaten begonnen in Frankrijk een rechter. Zou die categorie misschien eens niet beter nadenken over het straffen van misdadigers, in plaats van ze te helpen hun staf te ontlopen. De universele verklaring van de rechten van de mens, is gedegradeerd tot een verklaring ter bevordering van de misdadigers.