Jihadi John ongesluierd in nieuwe video: "Ik ga terug naar Engeland en hak al jullie hoofden af"

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Een nieuw filmpje van de vermoedelijke IS-beul Jihadi John circuleert dezer dagen op het internet. De Syriëstrijder is voor het eerst ongemaskerd in de woestijn te zien. Daarin zweert de vermoedelijke dader van minstens zeven onthoofdingen dat hij hoofden zal blijven afsnijden. Ook belooft hij dat hij terug naar het Verenigd Koninkrijk zal keren.

De Britse krant Daily Mail beweert vandaag de eerste beelden van het gezicht van de de beul te hebben bemachtigd. De site van de krant geeft een fragment van 8 seconden vrij, maar de journalisten zeggen een langer filmpje te hebben bekeken waarin Jihadi John plechtig zweert dat hij zal blijven onthoofden. De bekende beul kijkt in de camera terwijl hij zijn naam Mohammed Emwazi zegt. Daar voegt hij aan toe: "Ik zal snel naar Engeland terugkeren en daar doorgaan met onthoofden. Ik hak alle zondaars hun hoofd af!"

Dit korte filmpje werd twee maanden geleden gefilmd met een smartphone in de Syrische stad Deir Ezzor, die door IS-werd ingenomen. Een expert in gezichtsherkenning analyseerde de beelden en zegt dat het wel degelijk om Jihadi John gaat. Het filmpje werd bemachtigd door rebellen van IS, die stuurden het naar een collega in Bulgarije.

In februari werd Jihadi John als de 27-jarige Londenaar Mohammed Emwazi geïdentificeerd. Deze IS-strijder zou de Japanse gijzelaar Kenji Goto eind januari om het leven hebben gebracht. Jihadi John is een van de bekendste voortvluchtige personen ter wereld. De Verenigde Staten plaatsten een prijs van 10 miljoen dollar op zijn hoofd. Hij werd de bekendste Syriëstrijder ter wereld nadat hij de Amerikaanse gevangene James Foley had onthoofd in de woestijn van Syrië. Dit was de eerste van de vele bloederige executies van westerlingen in Syrië in een periode van vijf maanden. Zo was Jihadi John ook te zien in een onthoofdingsfilmpje van minstens 17 Syrische soldaten.