Jean-Marie Le Pen: "Ebola kan het migratieprobleem in drie maanden oplossen"

Jean-Marie Le Pen.
AP Jean-Marie Le Pen.
Jean-Marie Le Pen, erevoorzitter van de Franse rechts-populistische partij Front National en kandidaat voor de Europese verkiezingen, heeft radicale ideeën om de "vloedgolf van immigranten" te stoppen. "Monseigneur Ebola kan het immigratieprobleem in drie maanden oplossen", zei hij gisteren tijdens een campagnebijeenkomst in Marseille. Dat schrijft de Franse krant Le Monde.

Le Pen deed de uitspraak naar aanleiding van een discussie met de FN-burgemeester van Cogolin, Marc-Etienne Lansade. De voormalige leider van het Front National haalde daarbij uit naar "zij die ogen hebben maar niet willen zien".

Een groot deel van de immigranten zijn moslims, stelde Le Pen, een godsdienst gebaseerd op veroveringen. "En die veroveringen reiken tot in onze eigen rangen, niet in onze partij maar in Frankrijk."

Volgens Le Pen moet Europa daarom dringend maatregelen nemen om de massa-immigratie te stoppen, en kan het dodelijke ebola-virus, dat de voorbije maanden veel slachtoffers maakte in Afrika, daarbij helpen.

Zijn dochter Marine Le Pen, die het Front National nu leidt, sprak daarna over "Marseille als een symbool". "Marseille is het bewijs dat Schengen een fout is, een vergissing, een gedrocht", verklaarde ze.