Jean (72) dood teruggevonden in Frans ziekenhuis waar hij twee weken geleden vermist raakte

Zoon van slachtoffer: “Ze hebben hem laten sterven als een hond”

Jean Ligonnet (72) verdween ruim twee weken geleden in een Frans ziekenhuis. Gisteren werd hij dood teruggevonden in dezelfde kliniek.
Google, Twitter Jean Ligonnet (72) verdween ruim twee weken geleden in een Frans ziekenhuis. Gisteren werd hij dood teruggevonden in dezelfde kliniek.
Een 72-jarige man, die vijftien dagen geleden spoorloos verdween in een ziekenhuis is Marseille, is gisteren dood aangetroffen in een ongebruikte vleugel van dezelfde kliniek. Dat bevestigt de zoon van het slachtoffer aan het Franse persbureau AFP.

Jean Ligonnet (72), vader van zes kinderen, had Alzheimer en kanker. Op 19 augustus had hij een afspraak in een ziekenhuis in Marseille voor een chemokuur. Drie uur na zijn opname om 11 uur verdween de man echter spoorloos. Er werden zoekacties op touw gezet, maar die leverden niets op.

Gisteren verwittigde het ziekenhuis de politie van Marseille dat het lichaam van de vermiste man was aangetroffen. Agenten brachten vervolgens de zoon van Jean Ligonnet op de hoogte, die het nieuws bevestigde aan AFP. De 72-jarige man werd volgens de politie dood teruggevonden in een ongebruikte vleugel van de kliniek. Zijn lichaam was reeds in verregaande staat van ontbinding

Er vindt vandaag een autopsie plaats op het stoffelijk overschot om de identiteit van het slachtoffer formeel te kunnen vaststellen. De zoon diende voor de ontdekking van het lijk al een klacht in tegen het ziekenhuis en de dienst oncologie voor verwaarlozing van een kwetsbaar persoon. 

Volgens de man heeft de directie van het ziekenhuis niet alles in het werk gesteld om zijn vader terug te vinden. “De directrice vertelde mij dat er overal was gezocht, maar toen ik polste bij een aantal verpleegsters of er al nieuws was over mijn vader, waren zij zelfs niet op de hoogte van zijn verdwijning. Ik walg ervan dat hij in zo’n omstandigheden is overleden. Ze hebben hem laten sterven als een hond”, aldus de zoon.

Het betrokken ziekenhuis heeft nog niet gereageerd op de gebeurtenissen, maar zal later met een verklaring komen.
33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yasmin Jacobs

  Ik werk id zorgsector, hoor zulke verhalen wekelijks. Oudere mensen die niet geinformeerd worden, aan hun lot worden over gelaten, soms dagen niemand zien, of afgekoppeld worden id hoop dat ze zouden overlijden denk ik dan, en deze mensen durven zelf niets te zeggen. Ongeloofelijk . Ziekelijke wereld

 • Sharon Baas

  Waarom laat je je vader met deze heftige ziekten alleen naar het ziekenhuis gaan ?? Ik zou mijn vader zeker niet alleen laten gaan Al met al een zeer trieste situatie

 • Annemie de Clercq

  Ben verleden zomer opgenomen in een ziekenhuis van de staat in de stad Arles na een ongeval. Na uren wachten in een vuil ziekenhuis eindelijk een verpleegkundige gezien. Na onderzoek bij de dokter niks aan de hand. De pijn bleef maar aanhouden. Toch naar België terug en na onderzoek hier in het ziekenhuis mijn elleboog op drie plaatsen gebroken en drie ribben. Een groot verschil van ziekenhuis tussen privé klinieken en staatsziekenhuizen . Schrik niet ervan na mijn ervaring.

 • rik pieters

  franse klinieken zijn afschuwelijk; na een skiongeval had ik 12 ribben gebroken en een sleutelbeen versplinterd. Dat hadden die franse dokters gezien. Niet dat ik ook mijn L5 en schouderblad had gebroken. Dat kwam pas thuis aan het licht. Franse klinieken zijn levensgevaarlijk.

 • bulens koen

  een schande, maar het ziekenhuis zal wel een excuus vinden om niets te moeten betalen voor hun fout, maar zo'n dingen gebeuren ook bij ons hoor, ziekenhuizen die fouten maken en altijd wel een goed excuus vinden om er tussenuit te muizen