Jared Kushner eind juli opnieuw naar Midden-Oosten

Jared Kushner.
REUTERS Jared Kushner.
Jared Kushner, raadgever en schoonzoon van de Amerikaanse president Donald Trump, keert eind deze maand terug naar het Midden-Oosten voor nieuwe gesprekken over het Israëlisch-Palestijnse vredesplan. Dat heeft een anonieme hoge functionaris binnen de regering-Trump gezegd. 

Nog volgens dezelfde bron zullen zijn rechterhand Jason Greenblatt en de Amerikaanse vertegenwoordiger voor Iran, Brian Hook, hem vergezellen.

Verdere details over het reisschema van Kushner werden niet vrijgegeven. Tijdens zijn vorige trips deed de schoonzoon van Trump nog Israël, Saoedi-Arabië en Jordanië aan.

Enkele weken geleden presenteerde Jared Kushner in Bahrein de economische aspecten van het vredesplan. Het economische luik stelt de komende tien jaar voor 50 miljard dollar aan investeringen voorop. De Amerikanen maken zich sterk dat zo het Palestijnse bnp zal verdubbelen, dat er een miljoen nieuwe jobs komen en dat de armoede gehalveerd zal worden. De conferentie in Manama werd echter door de Palestijnen geboycot. Zij vrezen dat de Amerikanen met hun economische argumenten ook enkele politieke aspecten willen opdringen aan de Palestijnen. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Mo Biraja

    jared kuschner is de pupet master met donald trump aan de strings zijn agenda =make Israël great again hun zionistise droom waarmaken ze gaan alle palestijnen verdrijven je zal wel zien !

  • Edmond Dillien

    Ergens in de zijlijn zal het daar wel over gaan maar hoofdzakelijk zal er volgens mij meer zakelijk dan politiek overleg zijn, iemand die zijn dochter en schoonzoon mee in zijn administratie opneemt als president van een land is zijn familiezaak verder aan't runnen en is niet persé met politiek bezig, wat ook duidelijk naar voor komt in zijn persoonlijke oorlogjes met om het even wie die niet in zijn gedachtengoed volgt, van politiek komt er weinig in huis alleen wat kinderachtig getwitter.

  • emir hairic

    Jaja, wanneer stopt die toneel van Zionisten ? Miljarden investeren terwijl joodse staat stelselmatig de infrastructuur en projecten ter hulp aan Palestijnen op bezette gebieden vernield. Hun arrogantie en hypocrisie kent geen grenzen. En Trump is maar hun schoothondje op leiband.