Japanse vrouwenuniversiteit laat nu ook transgenders toe

Themabeeld
iStock Themabeeld
Aan de vrouwenuniversiteit Ochanomizu in Tokio kunnen vanaf 2020 ook transgendersstudenten zich inschrijven. Het is de eerste school in haar soort die dit toestaat.

Aan de Ochanomizu University in Tokio worden vanaf 2020 ook transgenders toegelaten. De school is één van de vele ‘vrouwenuniversiteiten' waar mannen zich niet kunnen inschrijven. Transgenders zijn er binnenkort dus wel welkom.

Wie er school wil lopen, moet ze zich wel aan enkele regels houden. Zo moet elke student het voorgeschreven uniform dragen. Transgenderstudenten zullen echter zelf mogen kiezen of ze de kledingsvoorschriften voor meisjes of jongens volgen. Ze zullen wel enkel de toiletten van de leerkrachten mogen gebruiken.

Nog zeker vijf

Ochanomizu is de eerste universiteit die deze stap zet, maar ook andere vrouwenscholen overwegen deze stap. Zeker vijf instituten lieten dat al openlijk blijk.

Japan telt nog enkele honderden vrouwenuniversiteiten. Meestal zijn het privéscholen. Ochanomizu is één van de enige twee vrouwenscholen die nog door de overheid gesubsidieerd wordt. Ook de andere –Nara- overweegt nu transgenders toe te laten.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • DIRK VAN DESSEL

    Hoe bedenken ze het ?