Japanse stopt dochter (5) in wasmachine en wurgt haar

Japan reageert verontwaardigd op het gruwelijke verhaal van een vrouw die er van verdacht wordt haar vijfjarige dochter te hebben gewurgd. Naarmate het onderzoek vordert, komen steeds meer weerzinwekkende feiten aan het licht. Zo zou de vrouw bekend hebben dat ze haar dochtertje op gezette tijden in een draaiende wasmachine stopte. Dat meldt de krant Asahi.

Mond dichtgeplakt
Junko Egashira (34) werd vorige maand gearresteerd voor de moord op haar dochter Mone. Tijdens haar verhoor bekende Egashira dat ze Mone meer dan eens folterde. Zo zou ze de mond van het meisje hebben dichtgeplakt met tape, haar handen en voeten hebben vastgebonden en het kind vervolgens in een met water gevulde wasmachine hebben gestopt. De vrouw zou ook de machine hebben laten draaien.

Opgehangen
Een andere folterpraktijk bestond er in dat Egashira haar kind met haar armpjes vastbond aan een rek. Aan de benen van Mone hing ze dan emmers water. Het kind moest zo uren blijven hangen.

Scheiding
De beweegredenen van Egashira zijn onduidelijk. Feit is dat ze in 2008 scheidde van haar man. Sedertdien zou ze steeds gewelddadiger zijn omgegaan met haar dochtertje. (eb)