Japanse keizer Naruhito heeft troon aanvaard

De Japanse keizer Naruhito heeft officieel de troon aanvaard.
AP De Japanse keizer Naruhito heeft officieel de troon aanvaard.
De Japanse keizer Naruhito heeft officieel de troon aanvaard en de belofte afgelegd dat hij zijn plicht als symbool van de staat zal vervullen. De 59-jarige Naruhito deed dat in een eeuwenoude ceremonie in de belangrijkste zaal van het keizerlijke paleis in Tokio in aanwezigheid van staatshoofden en gasten uit meer dan 180 landen.

Naruhito volgde in mei zijn vader Akihito op toen die als eerste keizer in twee eeuwen afstand deed van de troon. Akihito was keizer van 1989 tot 2019.

"Ik zweer dat ik zal handelen volgens de grondwet en mijn verantwoordelijkheid zal vervullen als symbool van de staat en van de eenheid van het volk", zei hij in aanwezigheid van tweeduizend gasten. "Ik hoop oprecht dat Japan zich verder zal ontwikkelen en zal bijdragen aan de vriendschap en vrede van de internationale gemeenschap en aan het welzijn en welvaart van mensen door wijsheid en inspanningen."

Naruhito op zijn imposante troon.
Hollandse Hoogte / EPA Naruhito op zijn imposante troon.
Hollandse Hoogte / EPA3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gino Denil

    Het is geen recht. Het is hun cultuur. En als wij vinden dat de onze gerespecteerd moet worden dan moeten wij ook deze van hen en hun keuzes respecteren, Walter Kennes.

  • mark germanus

    Da's dan weeral in de pocket ! (op zijn Japans)

  • Walter Kennes

    Dit is toch allemaal uit het verleden. Koningen, Keizers, enz. Waar halen zij het recht!