Japanse bolleboos (9) slaagt voor wiskunde-examen op universitair niveau

Beeld ter illustratie.
Getty Images Beeld ter illustratie.
Een jongen van negen jaar uit de westelijke Japanse provincie Hyogo is geslaagd voor een wiskundeproef op universitair niveau. Dat heeft het Japanse Instituut voor Wiskundige Verificatie vandaag bekendgemaakt.

Shogo Ando had twee jaar studie achter de rug ter voorbereiding van de test en zijn levensdoel is het leven voor mensen te verbeteren, aldus het instituut tegenover het persagentschap Kyodo. Ook wil de jongen zijn talenten inzetten om de klimaatwijziging te bestrijden. 

Het afleggen van testen is schering en inslag in het Japanse onderwijssysteem dat fel op competitie is gericht. Toch heeft het Japanse onderwijs wat pluimen gelaten volgens de recentste PISA-test. PISA staat voor Programme for International Student Assessment. Daarin zakte Japan van de vijfde naar de zesde plaats voor het vak wiskunde.

Bekijk ook: Hoogbegaafde Laurent (9) stopt studies aan Nederlandse unief: “Ze beschuldigen hem van plagiaat”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.