Japanner (27) bewaart negen lichamen en twee afgehakte hoofden in appartement

Onderzoekers van de politie verzamelen zich bij het appartement van de man in Zama.
epa Onderzoekers van de politie verzamelen zich bij het appartement van de man in Zama.
Een 27-jarige Japanner is vandaag gearresteerd nadat de politie de stoffelijke resten van in totaal negen lichamen ontdekte in zijn appartement. De politie deed de gruwelijke ontdekking in Zama, net buiten Tokio. De vondst van de lichaamsdelen werd gedaan in een onderzoek naar de vermissing van een 23-jarige vrouw. De man heeft inmiddels de moord op acht vrouwen en een man bekend.

De jonge vrouw naar wie de politie eigenlijk op zoek was, verdween begin deze maand. Ze was voor het laatst gezien terwijl ze een wandeling maakte met de man, de 27-jarige Takahiro Shiraishi. Dat blijkt uit camerabeelden.

Media verzamelt aan het appartementsgebouw waar de lugubere vondst werd gedaan.
reuters Media verzamelt aan het appartementsgebouw waar de lugubere vondst werd gedaan.

De politie voerde daarop een huiszoeking uit bij de man in Zama, een stad op 40 kilometer ten zuidwesten van Tokio. Bij binnenkomst ontdekte de politie direct twee afgehakte hoofden die samen in een diepvries zaten. Bij nadere inspectie werden meerdere vrieskisten in de woning van de Japanse man gevonden. In elke vriezer lagen meerdere lichaamsdelen opgeslagen. De lugubere vondst leidde tot de arrestatie van de 27-jarige man. Volgens de politie gaat het om de stoffelijke resten van in totaal negen mensen - acht vrouwen en één man. Twee van de gevonden lichamen zijn onthoofd.

Zelfmoordsite

Volgens de Japan Times zou de man via internet contact hebben gezocht met de 23-jarige vrouw, die aanvankelijk gezocht werd. Ze zou op een zelfmoordsite hebben geschreven dat ze zichzelf van het leven zou willen beroven. Toen haar broer al enkele dagen geen contact met haar kreeg, seinde hij de politie in. De politie vermoedt dat een van de lichamen aan de vermiste vrouw toebehoort, maar dat zal dna-onderzoek moeten uitwijzen. De man heeft de moorden ondertussen ook bekend.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.