Japan zet zich schrap voor nieuwe krachtige tyfoon

Archiefbeeld.
Photo News Archiefbeeld.
De zuidelijke Japanse eilanden zetten zich schrap voor Kong-rey, een nieuwe tyfoon die hevige regenval en zware windstoten met zich meebrengt. Meer dan 200 vluchten waren vanochtend geschrapt.

Het Japanse meteorologische instituut waarschuwt voor bliksem, modderstromen en hoge golven op zee.  De lokale bevolking wordt gevraagd om zijn voorzorgen te nemen. Kong-rey zou in de nacht van vandaag op morgen Okinawa en de buureilanden bereiken.

Kong-rey is de 25ste tyfoon van het seizoen. Vorige week trof tyfoon Trami Japan. Daarbij kwamen twee mensen om het leven en meer dan honderd anderen raakten gewond. Er werden windsnelheden gemeten van meer dan 120 kilometer per uur, met uitschieters tot meer dan 200 kilometer per uur, zo meldde de televisiezender NHK.

Bekijk hieronder de beelden:
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • guido vermeyen

    De aarde gaat een van die dagen eens opgeslokt worden door een "zwart gat"hopelijk hebben de groenen een oplossing, bij nader inzicht: laat maar,