Japan zet zich schrap voor nieuwe krachtige tyfoon

Archiefbeeld.
Photo News Archiefbeeld.
De zuidelijke Japanse eilanden zetten zich schrap voor Kong-rey, een nieuwe tyfoon die hevige regenval en zware windstoten met zich meebrengt. Meer dan 200 vluchten waren vanochtend geschrapt.

Het Japanse meteorologische instituut waarschuwt voor bliksem, modderstromen en hoge golven op zee.  De lokale bevolking wordt gevraagd om zijn voorzorgen te nemen. Kong-rey zou in de nacht van vandaag op morgen Okinawa en de buureilanden bereiken.

Kong-rey is de 25ste tyfoon van het seizoen. Vorige week trof tyfoon Trami Japan. Daarbij kwamen twee mensen om het leven en meer dan honderd anderen raakten gewond. Er werden windsnelheden gemeten van meer dan 120 kilometer per uur, met uitschieters tot meer dan 200 kilometer per uur, zo meldde de televisiezender NHK.

Bekijk hieronder de beelden:
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • guido vermeyen

    De aarde gaat een van die dagen eens opgeslokt worden door een "zwart gat"hopelijk hebben de groenen een oplossing, bij nader inzicht: laat maar,