Japan, VS en Zuid-Korea buigen zich zondag in Tokio over Noord-Korea

De Amerikaanse inlichtingendiensten twijfelen eraan of Pyongyang echt werk maakt van nucleaire ontwapening.
AP De Amerikaanse inlichtingendiensten twijfelen eraan of Pyongyang echt werk maakt van nucleaire ontwapening.
In Tokio komen zondag de ministers van Buitenlandse Zaken van Japan, de Verenigde Staten en Zuid-Korea samen om te vergaderen over Noord-Korea. Dat heeft het Japanse ministerie van Buitenlandse Zaken gemeld.

De Amerikaanse buitenlandminister Mike Pompeo, zijn Japanse ambtsgenoot Taro Kono en de hoogste diplomate van Zuid-Korea Kang Kyung-wha troffen elkaar voor het laatst op 14 juni in Seoel. Toen kwamen ze bijeen voor een nabespreking van de historische ontmoeting tussen Amerikaans president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, op 12 juni in Singapore.

Pompeo brengt vandaag voor de derde keer op ruim drie maanden tijd een bezoek aan Noord-Korea. De ontmoeting komt er terwijl de Amerikaanse inlichtingendiensten eraan twijfelen of Pyongyang ook echt werk maakt van nucleaire ontwapening.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • roger geens

    Deze week deelde men mee via NHK (Japan) dat een ontmoeting tussen Kim en Donald gepland is voor september e.k. en dat Noord-Korea zijn nucleaire ambities nooit volledig zou stopzetten .M.a.w. , het zal nog knallen tussen die twee jongens . Ook zou er veel transport zijn tussen China en N.Korea ,zowel op zee als via de brug die beide landen verbindt .