Japan vraagt Interpol om opsporingsbevel vrouw Carlos Ghosn

Archiefbeeld. Carlos en Carole Ghosn
REUTERS Archiefbeeld. Carlos en Carole Ghosn
Japan heeft bij de internationale opsporingsdienst Interpol gevraagd om Carole Ghosn, de vrouw van de ontsnapte automagnaat Carlos Ghosn, op te pakken. Dat meldden anonieme bronnen aan de Japanse televisiezender NHK. Het Japanse ministerie van Justitie noch Interpol reageerde op dit nieuws. Japan vaardigde eerder al een arrestatiebevel uit voor haar.

Carole Ghosn zit momenteel in Libanon samen met haar man. Als Interpol een zogeheten Red Notice uitvaardigt, wordt het moeilijk voor Carole Ghosn om het land te verlaten. Een Red Notice is een opsporingsbevel maar nog geen arrestatiebevel. Interpol vaardigde eerder al zo'n opsporingsbevel voor Carlos Ghosn uit, waarna hij ondervraagd werd door Libanese onderzoekers.

Ghosn, die eerder aan het roer stond van Nissan en Renault en ook de alliantie van die automakers met Mitsubishi leidde, ontvluchtte Japan met een privéjet via Turkije naar Libanon. De automagnaat zat in Japan vast onder huisarrest op verdenking van slecht bestuur en financieel wangedrag. De vrouw van Ghosn wordt verdacht van meineed.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.