Japan vindt boven zee neergestorte F-35, nog geen spoor van piloot

Een Japanse F-35. Archieffoto.
AFP Een Japanse F-35. Archieffoto.
Het Japanse ministerie van Defensie gaat ervan uit dat de F-35 van de Japanse luchtmacht die gisterenmorgen vermist raakte tijdens een trainingsvlucht, is neergestort. Het ministerie komt tot die conclusie op basis van gevonden wrakstukken, meldt de zender NHK. Van de piloot is nog altijd geen spoor.

De F35A, een 'basismodel' van de nieuwe Amerikaanse straaljagers van Lockheed-Martin, was gisteren met één piloot aan boord voor een trainingsvlucht opgestegen van de luchtmachtbasis van Misawa, circa 540 kilometer ten noorden van Tokio. 

Het toestel, dat nog geen jaar oud was, is vervolgens boven zee verdwenen. Het leger gaat door met de zoektocht naar de piloot en het toestel boven de oceaan ten noorden van Japan.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • paul snemmel

  was dit een bestelling zonder reukje of verwachten wij nog een schandaal

 • Rydams Eengelbert

  Rydams Engelbert. Een neergestorte straaljager boven de zee vinden? Hoe doe je dit?

 • guido vermeyen

  Japanners die met F35 vliegen....terwijl, die een veel betere vlieger kunnen maken qua techniek....heel vreemd.

 • wim Goossens

  Kunnen ze in Amerika, bij uitstek Boeing, nog vliegtuigen maken die in de lucht blijven ? zowel de 737-max als de F35 vallen regelmatig uit de lucht ...

 • Jef Lois

  En ook deze brol hebben ze hier gekocht.