Japan stuurt oorlogsschip naar Golfregio om eigen schepen te beschermen

De Japanse tanker Kokuka Courageous, die in juni werd beschadigd door een mijn nabij de Straat van Hormuz. Volgens de Amerikaanse marine had de mijn een ‘treffende gelijkenis’ met mijnen zoals die ook door Iran worden gebruikt.
AP De Japanse tanker Kokuka Courageous, die in juni werd beschadigd door een mijn nabij de Straat van Hormuz. Volgens de Amerikaanse marine had de mijn een ‘treffende gelijkenis’ met mijnen zoals die ook door Iran worden gebruikt.
Japan gaat een torpedojager en twee patrouillevliegtuigen naar de Golfregio sturen om Japanse schepen tegen aanvallen te beschermen.

Volgens een verklaring van de Japanse regering wil het hiermee eigen schepen een veilige doorvaart garanderen. In het geval van noodsituaties kan de Japanse minister van Defensie een speciaal bevel uitvaardigen om de strijdkrachten in staat te stellen wapens te gebruiken om schepen in gevaar te beschermen.

In mei en juni waren er verschillende aanvallen op internationale koopvaardijschepen in de regio, waaronder de Japanse tanker Kokuka Courageous. Japan heeft ervoor gekozen om zijn eigen operatie te starten in plaats van deel te nemen aan een door de VS geleide missie om de scheepvaart in de regio te beschermen.

De geplande operatie is bedoeld voor de Golf van Oman, de Noord-Arabische Zee en de Golf van Aden en niet de Straat van Hormuz, zo valt op te maken uit het door het Japanse kabinet goedgekeurde plan.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • David Van acker

    Amerika is goed bezig om binnenkort zen oorlog met Iran te krijgen! Net als die opstanden in Iran opgestookt door Amerika! Net hetzelfde als in Libië , Irak , Syrië al die landen zijn zijn kapotgemaakt door Amerika die werd geholpen door Europa! Allè en nu zullen hier de kenners eens gaan vertellen hoe het moet!

  • Jean Paul Peelos

    Een wat is het onmiddellijke gevolg? Juist. Hogere olieprijzen. Wie heeft er baat bij? Juist. Het grootkapitaal. Oorlog klimaat en asielindustrie. Pijlers van de wereldeconomie, rechtstreeks op de schouders van de man in de straat.