Japan meldt eerste coronabesmetting na vertrek passagiers van cruiseschip

Een van de passagiers van de Diamond Princess die het schip mocht verlaten en naar huis mocht.
REUTERS Een van de passagiers van de Diamond Princess die het schip mocht verlaten en naar huis mocht.
Een vrouwelijke passagier die het cruiseschip Diamond Princess mocht verlaten, heeft positief op het coronavirus getest nadat ze eerder negatief getest had, zo heeft de Japanse tv-zender NHK zaterdag gemeld.

De 60-jarige vrouw mocht het schip woensdag verlaten, na een quarantaine van twee weken, samen met honderden andere passagiers die negatief getest hadden op het virus, dat officieel SARS-CoV-2 heet. De Japanse vrouw testte op 14 februari negatief op het virus, meldde NHK.

De regering in Tokio liet de passagiers naar huis gaan met het openbaar vervoer, een beslissing die door deskundigen bekritiseerd werd. Andere landen, waaronder Duitsland, plaatsten hun onderdanen in quarantaine nadat ze van boord en teruggekeerd waren, uit vrees dat ze misschien toch besmet waren met het virus.


Twee passagiers uit Australië hadden negatief getest terwijl ze aan boord van de Diamond Princess waren, en testten positief nadat ze thuis waren aangekomen.

Ruim honderd passagiers van de Diamond Princess die negatief testten op het coronavirus maar contact hadden met besmette mensen, werden zaterdag van het schip gehaald en aan land in quarantaine geplaatst. Een duizendtal bemanningsleden wacht nog op het schip voor de kust van Yokohama. Aanvankelijk waren 3.700 mensen aan boord van het schip. 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Delcroix Jean-Pierre

    En het ergste moet nog komen.

  • Bart Vrancken

    Het is opmerkelijk hoeveel vuurtjes er plots overal ontstaan. Moeten we deze inschalen als toekomstige brandhaarden ? Eind december : 27 gevallen in Wuhan, nu al 78000 gevallen en een 2370 doden ... Vechten tegen een onzichtbare vijand is onmogelijk en niet enkel overheden maar ook de burgers zijn veel te laks. Van Ranst lacht het al niet meer weg en Maggie, tja , what about Maggie ?

  • Ludwig Vanden Boer

    Men moddert zo maar wat aan en men gaat er veel te laks mee om. Wees eens consequent en plaats iedereen na een mogelijk contact voor minstens 2 maanden in echte quarantaine. Nu gaat men maatregelen nemen als er problemen zijn op heel de wereld.