Japan executeert opnieuw twee gevangenen

Een executiekamer in een gevangenis in Tokio. Rechts de katrol en het valluik (rode kader) die gebruikt worden bij een verhanging. Links de knoppen waarmee het systeem wordt bediend.
AFP Een executiekamer in een gevangenis in Tokio. Rechts de katrol en het valluik (rode kader) die gebruikt worden bij een verhanging. Links de knoppen waarmee het systeem wordt bediend.
Ondanks internationale kritiek heeft de regering in Japan opnieuw twee gevangenen ter dood gebracht. Dat melden Japanse media op basis van goed geïnformeerde bronnen. Japan is naast de Verenigde Staten een van de weinige industrielanden die de doodstraf nog uitvoeren.

In juli had Japan nog leden van de Aum-sekte geëxecuteerd. Zij hadden 23 jaar geleden bij een aanslag met gifgas in de metro van Tokio 13 personen omgebracht.

Tijdstip

Mensenrechtenactivisten klagen al jaren de terechtstellingen en detentievoorwaarden aan in het G7-land, dat de op twee na grootste economie ter wereld is. Ook buitenlandse regeringen uitten hun kritiek, omdat Japan de terdoodveroordeelden zelfs niet zegt op welk tijdstip ze geëxecuteerd zullen worden. De terdoodveroordeelden leven dikwijls jarenlang in isolatie.

Sekteleider Shoko Asahara met enkele van zijn volgelingen.
EPA Sekteleider Shoko Asahara met enkele van zijn volgelingen.7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erwin De Meyer

  Wees braaf en je hebt geen problemen. Is dat dan zo moeilijk ?

 • Walter Exsteen

  Hoe zit het met de gevangenissen en straffen bij onze business partners Saoudi Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Katar, China, enz..?

 • Ben Kenobi

  Het westen moet zich niet bemoeien met Japan in tegendeel zelfs het westen zou meer moeten leren van Japan,Ben dit jaar naar Japan geweest een daar kom je geen criminaliteit zoals hier tegen daar kun je midden in de nacht op straat lopen zonder problemen.

 • Luc vanessa

  ik vind dat massa moordenaars ,en terroristen die gruwelijke feiten hebben gepleegd niet beter verdienen dan de doodstraf ! waarom ze nog in leven houden op de kosten van de gemeenschap, die ze zoveel schade aanbrengen ????? deze opruiming is verantwoord naar de gemeenschap toe ! Men pampers deze criminelen veel te veel ,daarom deinzen ze er niet voor terug omdat de straffen toch niet in verhouding zijn met hun daden !!!!

 • Jean-Marc Carton

  Je moet ze bepamperen zoals hier en sommige levenslang onderhouden, is dat dan beter?