Janet (64) heeft er de langste rit voor Uber ooit opzitten

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Dat ze graag met de auto rijdt: bestuurder Janis Rogers uit de Amerikaanse staat Virginia heeft de langste rit ooit voor Uber achter haar naam geschreven. Ze voerde een passagier van Williamsburg naar Brooklyn in New York, goed voor een reis van 1.290 kilometer of ruim 15 uur heen en terug. En ze nam niet eens de moeite om onderweg eens te stoppen.

"Ik was goed uitgeslapen en bleef maar gaan", lacht de vrouw, die naast een passie voor met de wagen rijden dol is op vissen. Haar passagier was een jonge vrouw die een afspraakje had met haar vriend.

"Ze was een jaar of 20, knap en had lang bruin haar", aldus Janet. "Ze zat voor een winkel van Ben & Jerry's met een koffer en een tas en wilde naar Bedford-Stuyvesant. 'Hoe ver naar het noorden kan je me meenemen', vroeg ze. 'Goh, ik heb niet veel te doen vandaag, ik breng je wel naar je bestemming', antwoordde ik. 'Echt? Dat zou geweldig zijn', klonk het. Vervolgens rolde ze zich een dekentje op de achterbank en sliep ze de hele rit. Ze zag er moe uit. Haar naam heb ik niet gevraagd."

Ze vertrokken net voor de middag en bereikten Putnam Avenue in New York toen het donker begon te worden. Daar namen de vrouwen afscheid. De rekening? 278 euro. Veel verdiende Janet er dus niet aan: met de 30 euro aan benzine en tol eraf getrokken: 8,5 euro per uur. Een fooi kreeg Janet niet. Ze maakte meteen rechtsomkeer en was iets voor 4 uur 's morgens weer thuis. "Voor het geld heb ik het niet gedaan, maar het avontuur sprak me wel aan", lacht ze. "Het was de eerste keer dat ik in het centrum van New York reed, dat was wel spannend."

Vergelijking
Ter vergelijking: met de taxi had het ongeveer 1.120 euro gekost, met een vliegtuig had het al gekund voor 178 euro, met de trein voor 90 euro en met de bus voor 42 euro.

De gemiddelde rit met Uber bedraagt 8,7 kilometer.

Record
Het vorige record stond op naam van Joe Strandell, die een vrouw van Santa Barbara naar Palo Alto voerde in Californië in 2014, goed voor 1.030 kilometer.