James dacht dat hij griep had. Maar dat kwam hem duur te staan

James Mackey met zijn partner Ashley en hun kinderen Faith, Lennie en Harry.
GoFundMe James Mackey met zijn partner Ashley en hun kinderen Faith, Lennie en Harry.
James Mackey ging er vanuit dat hij een gewone griep had toen enkele symptomen opspeelden. Het was een foute veronderstelling die hem duur kwam te staan.

In oktober begon de Britse man zich onwel te voelen. Hij dacht dat de symptomen wezen op een griep wat immers typisch is voor die tijd van het jaar.

Toen zijn toestand verslechterde, ging hij naar de huisarts. De dokter liet zijn patiënt onmiddellijk in het ziekenhuis opnemen. Na de nodige onderzoeken stelde men vast dat de vader van drie kinderen een bloedvergiftiging had opgelopen.

Dit is een levensbedreigende aandoening. Bij een bloedvergiftiging of sepsis zijn er bacteriën in het bloed gekomen, bijvoorbeeld via een ontstoken wond of een infectie binnenin het lichaam. Meestal ruimt het lichaam bacteriën zelf op. Maar als ze zich razendsnel vermenigvuldigen kan het afweersysteem de bacteriën niet meer opruimen en kan er bloedvergiftiging ontstaan.

Er wordt meestal onmiddellijk antibiotica toegediend om de vergiftiging een halt toe te roepen maar wanneer organen zijn aangetast, zijn meer drastische ingrepen noodzakelijk. en dat was bij deze jongeman helaas het geval.

De bloedvergifting leidde bij James tot de amputatie van zijn beide benen. De dertiger moest ook operaties aan zijn handen en oren ondergaan. Zijn familie zamelt geld in zodat James protheses kan aanschaffen. Ze willen dat hij opnieuw kan voetballen, fietsen en met zijn kinderen ravotten.

"Indien je James kent, dan weet je dat hij een vechter is", schrijft zijn partner Ashley op de GoFundMe-pagina. "Hij is sterk en heeft er vertrouwen in dat hij met kerst enkele dagen thuis kan doorbrengen.

James ligt nog steeds in het ziekenhuis
GoFundMe James ligt nog steeds in het ziekenhuis