Ga naar de mobiele website
^ Top

Jaloerse man die vriendin scalpeerde tegen rechter: "Geef me maar 20 jaar, ik heb geen preek nodig"

Facebook, Boone County Sheriff's Office
Een jaloerse kerel die niet kon verkroppen dat een andere man een foto van zijn vriendin had gepost op Facebook en de vrouw daarvoor te lijf ging, heeft 20 jaar cel gekregen. Zachary Gross (31) scalpeerde Marilyn Stanley en liet vervolgens zijn pitbull Capone op haar los.

De aanval gebeurde op 14 September 2015 in de Amerikaanse staat Kentucky. Volgens de openbare aanklager ging Gross compleet door het lint toen hij op het Facebookprofiel van een andere man een foto van zijn vriendin zag verschijnen, terwijl ze met haar kindje in het park speelde.

Mishandeling
Hij ging Stanley te lijf en sneed 80 procent van haar scalp af met een mes. Vervolgens liet hij zijn hond op haar los en die beet een stuk uit haar oor. De mishandeling duurde een uur lang. "Je bent nu kaal. Wie zal je nu nog willen", zei hij achteraf. (lees hieronder verder)

Facebook

De vrouw werd gevonden door haar moeder en haar zus en meteen naar het University of Cincinnati Medical Center gebracht, waar de dokters ook ontdekten dat ze een gebroken neus had. Ze moest een half dozijn operaties ondergaan en liep permanente zenuwschade op. "Hij sloeg me zes keer in het gezicht", getuigde de vrouw achteraf aan de politie. "Hij schopte me ook in mijn maag." (lees hieronder verder)

GoFundMe

Volgens de verdediging van de man was er sprake van zelfverdediging. Stanley zou zelf eerst een mes getrokken hebben. Voor de verwondingen aan het hoofd van de vrouw werd naar de hond gewezen, die ook haar oor afscheurde. Stanley zelf zei dat ze zich niet herinnerde dat Gross haar scalp had afgesneden, maar een traumachirurg verklaarde dat de snijwonden het meeste overeenkwamen met een mes.

Jury
De jury had amper twee uur nodig om de man schuldig te verklaren. Voor zijn straf werd uitgesproken, zei hij nog tegen rechter Rick Brueggemann dat hij zich "vreselijk" voelde over wat er gebeurd was, maar dat hij zich niet verantwoordelijk achtte. "Ik vraag u niet om genade", klonk het. "Geef me nu gewoon maar die 20 jaar, ik heb geen preek nodig." En dat is ook wat hij kreeg.

Fundraiser
Intussen werd ook een fundraiser op touw gezet voor Marilyn Stanley en die heeft intussen bijna 21.500 euro opgebracht om haar te helpen haar ziekenhuisrekeningen te betalen. "Ze zal nooit meer haar hebben en voelt zich nu onveilig in haar eigen huis", aldus vriendin Brittney Ann Burkhart. "Naast de medische kosten zal ze nog heel wat therapie nodig hebben om erbovenop te raken."

Meer over4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • John Dallas

  Nogmaals bewezen dat veel mannen maar ook vrouwen denken dat hun wederzijdse partners hun eigendom zijn. Met het gevolg een mentaliteit van : ik niet, niemand dan niet. Zielig, gewoon zielig meer heb ik daar niet op tevzeggen en zwaar, zeer zwaar straffen zonder voorwaardelijke of vervroegde invrijheidstelling. Minimaal 30 jaar en dwangarbeid om de medische en psychische kosten te betalen aan het slachtoffer.

 • sufyaan van camp

  Dit is terreur

 • AAA BBB

  Facebook he . Sta daar eens bij stil . Nutteloos

 • Leslie Boerjan

  Wat een gek.wat kan die vrouw er aan doen dat iemand een foto van haar neemt.

Gesponsord

Meld een bug