Jaarlijkse medische keuring Trump: "Alles geweldig!"

afp
President Donald Trump ondergaat weer zijn jaarlijkse medische keuring. Dat gebeurt deze keer een paar maanden eerder dan normaal, omdat hij er volgend jaar minder tijd voor heeft. 2020 is een verkiezingsjaar is en brengt veel drukte met zich mee.

Gisteren onderwierp de president zich aan een eerste, globaal onderzoek. Daaruit kwam naar voren dat Trump "gezond en energiek is en zonder klachten", liet een woordvoerster van het Witte Huis weten. De president meldde zelf ook via Twitter dat "alles heel goed (geweldig!)" is en dat hij de keuring volgend jaar afmaakt.

Zijn laatste medische onderzoek was afgelopen februari. Hij woog toen 110 kilo maar verkeerde volgens zijn arts wel in "zeer goede gezondheid". Trump (73) staat erom bekend dat hij een grote voorliefde heeft voor junkfood en een afkeer van lichaamsbeweging, op het spelen van een rondje golf na.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Diane Bernaerts

  In februari woog hij 110 kilo, maar nu weegt hij 243 pond, dat is dus meer dan 120 kilo; serieus verdikt dus.

 • jean pierre brunson

  T'is te zien aan zijn haar en zijn gewicht kerngezond

 • Rik Connaerdt

  Waarom wordt bij een president de geestelijke gezondheid niet gekeurd?

 • Gerard Braeckmans

  Moest de dokter zeggen dat hij een valling heeft werd hij ontslagen. Dat is al gebeurd met de psychiater.

 • Frank Van den Bulck

  Kan best zijn. Maar hebben ze ook z'n bovenkamer gecontroleerd ?