Italië wil 57 geredde Tunesiërs onmiddellijk terugbrengen

iStock
Het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken wil de 57 Tunesiërs die donderdagnacht op de Middellandse Zee werden gered, zo snel mogelijk terugsturen. 

Maandag al zal een aantal volwassen mannen met een chartervlucht naar Tunis teruggevlogen worden. Dat vernam het Duitse persbureau dpa uit kringen van het ministerie. De overigen zullen donderdag teruggestuurd worden. Geen enkele Tunesiër heeft een asielaanvraag ingediend.

De migranten werden volgens Italiaanse mediaberichten niet ver van het eiland Pantelleria gered, dat tussen Tunesië en Italië ligt. Ze werden vervolgens naar Trapani op Sicilië gebracht.

De rechtse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini tweette zaterdag: "Gered, verzorgd, onmiddellijk teruggestuurd. Op woorden volgen daden". De vicepremier is er ook voorstander van om op zee geredde migranten naar Libië terug te sturen. Volgens de Verenigde Naties lopen de mensen er in de overvolle opvangcentra het risico op folteringen en verkrachtingen. 
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christine Laevers

  Goede richting die Italië inslaat. Ze hebben al zeven jaar lang die bootvluchtelingen moeten opvangen terwijl de E.U. de andere kant opkeek en het probleem niet aanpakte.

 • frans vullings

  een goed begin en nu doorzetten alle profiteurs terug

 • Frank Van den Bulck

  En nu hier in België ook nog !

 • johan vankeirs

  Zoals we zien komen ze van alle kanten naar Europa.één opgezet spel door hooggeplaatsten met hun helpers die miljoenen verdienen met dit handeltje.Dit kan onmogelijk verder op deze manier. onze sociale kassen geraken leeg en dit is voor niemand goed!Arm Europa!

 • eric maier

  de VN zaagt altijd. In Tunesie is geen oorlog. Het voert wel een streng beleid tegen IS aanhangers de laatste paar jaren.... Dus een kans dat ze niet met goede bedoelingen komen.